Originalni Miki Miška postal javna last in že so napovedane prve grozljivke

Priljubljeni Disney mišon Miki Miška je svoje življenje začel leta 1928 v podobi risanke Steamboat Willie, z novim letom pa so za to potekle avtorske pravice in originala izdaja Miki Miške je postala javno dostopna. To pomeni, da ga lahko za svoje namene uporabi kdor hoče, za licenco mu ni treba plačati ničesar, odveč pa je tudi strah, da bi vas Disney tožil do tretjega družinskega kolena.

Disney si sicer še vedno lasti lik Mikija Miške, a v nekoliko drugačni obliki, saj denimo moderni Miki nosi rokavice, original pa ne, teh omejitev pa se morajo držati tudi ustvarjalci, saj jih drugače še vedno lahko doleti tožba. No, nekateri so se očitno pripravljeni podrediti tem zahtevam, zato so bili že napovedani prvi projekti z osvobojenim Mikijem in to v najbolj dolgočasnih možnih različicah.

Prva igra z Mikijem se imenuje Infestation: Origins in razvijalec Nightmare Forge Game je napovednik izdal samo nekaj ur po tem, ko je Miki Miška prešel v javno last. Gre seveda za grozljivko, saj se očitno otroških maskot, ki nato postanejo srhljivi morilci, nikoli ne moremo prenažreti in glede na nedavno uspešnost zanič filma Five Nights At Freddy’s je ta teza držala tudi v letu 2023. Infestation: Origins bo sodelovalna grozljivka, tako da se boste po mračnih hodnikih sprehajali s soigralci in poskušali pobegniti Mikiju, ki vam bo bil ves čas za petami.

Razvijalec je igro napovedalo malce prehitro, saj se je stvar originalno imenovala Infestation 88, nakar so igralci razvijalca opozorili, da ima številka 88 nacistične korenine in začela so se pojavljati ugibanja, ali nam želijo avtorji povedati še kaj drugega kot pa samo temačno pripoved o Miki Miški. Razvijalec se je hitro opravičil, češ da za te povezave ni vedel, zato je tudi urno spremenil ime igre.

Napovedan je bil tudi prvi film po Mikiju in ta je… Grozljivka. Zeh. Mickey’s Mouse Trap se dogaja v zabaviščnem parku, kjer si nek tip v hokejski maski natakne mišjo masko, nakar začne pobijati druge, čaka pa nas veliko vreščanja, lesenega igranja in vsaj ena scena, kjer bo nekdo pred morilcem bežal, se nato spotaknil, se nekam skril in nato ob lažnem občutku varnosti doživel kruto smrt.

Film izide že marca letos, medtem ko bo igra Infestation: Origins izšla enkrat v 2024 in to v sistemu Early Access. Spletna stran Variety poroča, da je na osnovi licence Steamboat Willija v izdelavi še en projekt, to pa bo komedija, ki pa bo v sebi nosila tudi primesi grozljivke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime