Razer predstavil prvo igričarsko blazino za stol

Sejem CES 2024 je bil vedno namenjen tudi predstavitvi bolj odbitih projektov preko katerih podjetja malce potipajo trg in če ima kakšen prototip dovolj zanimanja, potem mu celo odobrijo produkcijo in končno prodajo.

Podjetje Razer vsake toliko rado inovira in tokrat so na sejem pripeljali izdelek, ki zaenkrat nosi kodno ime Project Esther, Razer pa pravi, da je tole čisto prva igričarska HD blazina za stol, ki je zmožna proizvesti vibracije.

Blazina ni del nekega novega stola, ampak je samostojni izdelek, ki ga je možno namestiti tudi na druge stole, v njej pa najdemo 16 motorčkov in vsak od njih skrbi za svoj predel vibracij, ki jih nato lahko čutite po hrbtu ali nogah. Podjetje pravi, da so s tem priskrbeli naslednjo stopnjo zatopljenosti v igre in glasbo, blazina pa ni vnaprej programirana ampak se sama dinamično prilagaja vsebini, uporabnik pa lahko sam prilagaja njeno jakost.

Stvarca se morda sliši malce nenavadno in to tudi je, ob njeni uporabi pa je treba upoštevati določene minuse, saj blazina zaradi vgrajenih motorčkov zagotovo ni tako udobna kot navaden stol in čez čas zna postati vse to tresenje moteče in nadležno. Zraven prištejte še napajanje, saj je bila testna enota na sejmu CES 2024 povezana preko kabla, to pa pri stolih samo kliče po nesrečnemu spotikanju.

Vendar pa je treba tudi zapisati, da takšna stvarca vsekakor ima potencial. Vibracije ob kakšni napeti seansi igre Doom Eternal bi nam znale dvigniti adrenalin, prav pa bi prišle tudi ob kakšni dobri grozljivki ali pa VR izkušnji. Samo predstavljajte si raziskovanje temačnega hodnika, nakar na svojem hrbtu zares začutite krempelj skrivajoče se pošasti.

Project Esther je tako zanimiv izdelek, ki pa je vseeno samo prototip in Razer zaenkrat ni predstavil kakšnih konkretnih načrtov, da bi stvar res spravil v proizvodnjo in roke končnih strank. Izdelek drži uradno stran, kjer je omenjena tudi brezžična povezljivost, a kakšnega gumba za dodajanje v košarico gor žal ne boste našli.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime