Po več kot 20 letih bo zombijaška klasika 28 dni pozneje končno dobila tretji del

Pri naštevanju najboljših grozljivk v katerih zombiji predstavljajo glavno nevarnost se na seznamu vsakič znajde film 28 dni pozneje in pri nekaterih filmoljubih ta izdelek upravičeno zaseda sam vrh takšnih lestvic.

Film iz leta 2002 je na področju post-apokaliptičnih mestec, kjer se naokoli vlačijo na pol razpadajoča trupelca, naredil dokajšno revolucijo, saj je utrujene zombaklje spremenil v izjemno hitre in krvoločne beštije, ki jih ne ustavi praktično nič, režiser Danny Boyle in scenarist Alex Garland pa sta dogajanje postavila v London, ki smo ga do takrat bolj redkokdaj videli znotraj žanra post-apokaliptičnih pripovedi.

28 dni kasneje je nato služil kot inspiracija za cel kup del in stavimo, da je tudi Naughty Dog iz njega potegnil marsikakšno lekcijo za ustvarjanje svojega sveta znotraj iger The Last of Us. Skozi leta si je originalni film prislužil kultni status, vendar pa kljub temu se iz njega nikoli ni razvila neka prava franšiza. Leta 2007 smo sicer dobili nadaljevanje 28 tednov kasneje, a pri njem sta bila originalna ustvarjalca zgolj izvršna producenta. Danny je sicer režiral uvodno sekvenco filma in ta še danes velja za enega najbolj napetih filmskih uvodov vseh časov in mi osebno še danes pošilja mravljice po telesu.

O tretjem filmu se govori že desetletja in nekateri so bili leta nazaj prepričani, da se bosta Danny in Alex vrnila in spočela tretji del 28 mesecev pozneje, a se to ni zgodilo. Zdaj, ko je minila že 20 obletnica filma, pa so se očitno stvari končno začele zares premikati.

Spletna stran The Hollywood Reporter poroča, da se je dvojec zopet združil in nameravata studiem in pretočnim servisom ponuditi tretji del franšize, ki neuradno nosi ime 28 let pozneje. In v ponudbi naj ne bi bil samo en film, ampak cela trilogija, ki naj bi jo spisal Garland in režiral Boyle, za vsakega od njih pa bi potrebovala proračun v višini 75 milijonov dolarjev.

Boyle in Garland bosta za svoje stvaritve zagotovo hitro našla kupca, saj so pretočni servisi te dni obupani za novo vsebino in so padli že tako nizko, da predelujejo desetletja stare filme in serije. Upamo, da bodo pogajanja čim prej zaključena, tako da se lahko stvaritelja spravita na tisto pravo delo ter da bo izid hitrejši kot pa nam navrže ime – če bi od izida originalnega filma res čakali 28 let potem bi premiera nove trilogije svoj izid doživela šele leta 2030.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime