Laurence Fishburne bo v seriji The Witcher igral vampirja Regisa

Navdušenje nad prihajajočo 4. sezono serije The Witcher je daleč od vsega tistega trušča, ki smo ga slišali pred izidom pilotne epizode, kar je v bistvu razumljivo. Večina oboževalcev se strinja, da je serijo na plečih nosil igralec Henry Cavill, ki pa v novi sezoni ne bo nastopil – njegovo vlogo bo prevzel Liam Hemsworth. Serija se že dolgo bori tudi s kvaliteto svojega scenarija, nakar je na plano prišla novica, da scenaristi niso marali izvirnih knjig izpod avtorja Sapkowskega, nakar je ta v enem od intervjuju priznal, da njegovih idej pri snemanju niso upoštevali.

Skratka, serija gre po neki svoji poti in nič čudnega potem, da ima 3. sezona na Rotten Tomatoes porazno oceno 19 % in v bistvu je pravi čudež, da Netflix vsega skupaj še ni preklical. Očitno je kljub vsem pritožbam gledanost še vedno visoka, spremljevalci serije pa bodo v novi seriji pozdravili povsem nov obraz, ki bo tokrat znani igralec Laurence Fishburne.

Izbor tega je na internetu zopet dvignil nekaj prahu. Laurence je sicer odličen igralec, ki je najbolj prepoznaven zaradi svoje vloge Morpheusa iz filmske serije Matrica in tudi v The Witcherju bo nosil eno od vidnejših vlog. Nastopil bo v vlogi stoletja starega vampirja Regisa, ki smo ga prvič srečali v knjigi Baptism of Fire, nakar ga je razvijalec CD Projekt RED ovekovečil še v dodatku Blood and Wine igre The Witcher 3, v obeh primerih pa je bil krvoses bledoličnež, kar je nekako že dolgo ustaljena podoba antičnih vampirjev, medtem ko je Fishburne temnopolt. Ni treba biti nek resen detektiv, da ti postane jasno, zakaj je internetna publika znova razburjena in nekateri pravijo, da je Netflix obupan in nalašč sproža takšne internetne viharje, hkrati pa upa, da bo znano ime pripomoglo dvigu gledanosti.

Nova sezona se bo osredotočila na Geralta in njegovo novo partijo junakov Dandeliona, Milvo, Cahirja, Regisa in Angoulême, ki se bodo podali skozi regije, zavite v vojno. Geralt bo poskušal poiskati Ciri in Yennefer, ki se bodo znašle v svojih težavah, a zdi se, da bodo tokrat beležile manj časa pred kamerami, saj bo poudarek na grajenju Geraltove tolpe, ki je znana tudi pod imenom “hanza” in je bila nato prisotna skozi vse nadaljnje knjige.

4. sezona serije The Witcher še nima datuma izida, a se jo pričakuje enkrat proti koncu tega leta, zna pa se zgoditi, da se zamakne v začetek 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime