Stalker 2 zopet zamaknjen – tokrat v jesen

Če trenutno obstaja en studio na tem planetu, ki mu lahko brez kakršnihkoli pomislekov lahko upravičimo večkratno prestavljanje izida igre je to zagotovo ukrajinski razvijalec GSC Game World. Razvijalec je drugi del kultne prvoosebne streljanke Stalker napovedal daljnega leta 2010, a že takrat so ga začele pestiti finančne težave, del ekipe je studio zapustil, nakar se je razvijalec znašel pred bankrotom.

Razvoj je bil potem ponovno zagnan leta 2018 in je dobro napredoval, a nato je nekaj let kasneje Rusija napadla Ukrajino, zaradi česar so se nekateri člani ekipe šli bojevati resnično vojno, ostali pa so zapustili državo in se umaknili na varno, kjer so lahko spet nadaljevali s tipkanjem kode. Skratka, da je Stalker 2 sploh prišel do tega trenutnega stanja razvoja je mali čudež in zdelo se je, da se bomo končno različico doživeli že v prvi četrtini tega leta.

To se zdaj ne bo zgodilo, saj je razvijalec včeraj na splet poslal nov dražilnik, ta pa poleg prikaza atmosferičnega sedenja ob ognju in srebanju slastnega radioaktivnega čaja zraven pripiše še novi datum izida: 5. september 2024.

GSC Game World je nato na X-u podal pojasnilo za zamik. Igro so ponudili v testiranje celemu kupu ljudi in skorajda vsi med njimi se strinjajo, da Stalker 2 ob igranju poda enake občutke kot originalna trilogija izpred skoraj 20 let, a je razvijalec ob tem spoznal, da optimizacija ni ravno na stopnji, ki bi jo igralci upravičeno pričakovali ob igrinem izidu. Zato so se tega odločili zamakniti za vse te mesece, saj želijo svojim oboževalcem dostaviti izkušnjo na katero se je splačalo čakati tako dolgo.

Stalker 2 bo ob izidu na voljo samo za PC in konzolo Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime