Napovednik za GTA 6 postal drugi najbolj gledan v zgodovini videoiger

Razvijalec Rockstar je imel za premiero napovednika igre GTA 6 titanske načrte, vendar pa žal nikoli ne bomo izvedeli, kako veliko občinstvo bi se naenkrat zbralo ob uradni premieri, saj je nek tip dobil do videa predčasni dostop in ga nato razposlal skozi internet, zaradi česar je bil razvijalec primoran pravi napovednik YouTubu predstaviti predčasno.

Kljub tem zagatam pa so ogledi deževali in ni trajalo dolgo preden je minuto in pol dolg video prebil magično mejo milijon ogledov. Začetna norija se je od takrat umirila, a zagotovo se nekateri še mesec po originalnem izidu vračajo na ponoven ogled in se nato jezno pridušajo, da je izid polne igre še tako daleč stran.

Ogledi so v manj kot mesecu in pol narasli celo do te mere, da je uradni napovednik za GTA 6 pridobil več kot 168 milijonov ogledov, kar ga je v tem pogledu postavilo na drugo mesto najbolj gledanih igričarskih napovednikov vseh časov. Pred tem je drugo mesto držal napovednik za Minecraft, ki pa je za 167 milijonov klikov potreboval dolgih 13 let.

Seveda se mora človek ob tem vprašati, kdo je lahko tako velik, da je po ogledih prehitel Minecraft? Je to morda GTA 5? Red Dead Redemption 2? The Witcher 3? Nič od tega.

Najbolj popularni igričarski napovednik namreč pripada mobilni igri Subway Surfers, ki je svoj igralni napovednik izdala 11 let nazaj, govorimo pa o preprosti igrici, kjer se podimo po železnicah, preskakujemo ovire in nabiramo kovančke. Igralna formula je tako preprosta, a očitno tudi izjemno nalezljiva, saj je igra v svojem obstoju nabrala več kot 4 milijarde prenosov in je še zdaj ena najbolj igranih iger na telefonih in tablicah. Subway Surfers je v desetletju nabral tako veliko ogledov, da ga verjetno niti GTA 6 ne bo nikoli prehitel: več kot 361 milijonov ogledov, kar pomeni da GTA 6 ni niti na polovici tega titanskega dosežka.

Morda se še bolj odreže drugi napovednik za GTA 6, ki bo pokazal kaj dejanskega igranja, a datum izid tega je še neznanka. Navsezadnje je GTA 6 pošteno daleč – pričakujemo ga enkrat v 2025 in zelo verjetno se bo to zgodilo bolj proti koncu naslednjega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime