Tale igra vas zapre na osamljen otok, kjer se naokoli plazi titanska kača

Ob pisanju te novice sem se spomnil, da sem se kot mulec dobri dve desetletji nazaj zabaval ob filmu Anakonda, ki je v Amazonko poslal raziskovalno ekipo, sestoječo iz Hollywoodskih imen Jennifer Lopez, Ice Cube in Owen Wilson. Zaradi nekega razloga sem imel vedno v spominu, da so se bojevali z neko titansko kačo, ki je spominjala na proporce tiste iz igre God of War, a ob ugledu napovednika sem spoznal, da jim je bila za petami čisto navadna anakonda, čeprav je bila ta nenormalno agresivna.

Igra Digested pa pravi, da velikost JE pomembna, zato nas bo igra zadegala v rumen skafander in zaprla na opustošen otok, kjer je edini znak življenja titanska plazeča se kača, ki je dovolj velika, da v objem ne stisne tudi vas, ampak tudi tisto revno zaklonišče, ki bi vam moralo vsaj teoretično ponuditi zaščito.

Igro izdeluje studio Karel in Digested je očitno njihov prvi projekt, ki ga bodo spočeli pod žanrom preživetvene grozljivke. Kot neznani raziskovalec boste opremljeni z mapo in kompasom morali navigirati otok in vaš cilj je doseči razne nadzorne točke, ki vam potem podajo vaš končni cilj: vozilo, ki vam bo omogočilo dokončni pobeg iz otoka. A doseg tega ne bo mačji kašelj, saj vam bo kača vseskozi za petami, včasih pa bo povsem nepremično visela iz kakšnega drevesa, tako da je sploh ne boste opazili, dokler ne bo prepozno in se boste znašli v njenem želodcu.

Digested bo očitno vseboval tudi roguelike mehanike, saj razvijalec pravi, da bo vsako preigravanje drugačno: začetna lokacija in mesto nadzornih točk bo vsakič drugačno, tako da se zdi, da bomo tule na veliko umirali in nato poskušali znova.

Digested izide enkrat v prvi četrtini 2024, več informacij pa vas čaka na uradni Steam strani in razvijalčevem Discordu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime