Grozljivka Until Dawn naj bi dobila predelavo

Francoska spletna stran Dealabs poroča, da je Sony pripravljen svojo ljubezen do predelav nakloniti praktično vsem igram, ki ne nosijo ime Bloodborne. Založnik naj bi že eno leto delal na obnovi grozljivke Until Dawn, ki se je na konzoli PlayStation 4 rodila leta 2015 in takrat na planjavi igričarskih interaktivnih udarno predstavila razvijalca Supermassive Games, ki se je nato od založnika ločil in se spravil kovati franšizo Dark Pictures Anthology ter ločen naslov The Quarry.

Supermassive je od svoje prve igre spočel kar nekaj naslovov in čeprav se mnogi strinjajo, da je The Quarry ena od njihovih najboljših iger, se večina strinja, da je bil Until Dawn njihov najbolj kvaliteten izdelek. Igra je bila temelj za vse njihove nadaljnje igralne izkušnje in je v bistvu spadala v žanr slasher grozljivk, le da smo jo lahko izkusili v igričarskem formatu. Skupina prijateljev se odpravi v osamelo kočo, a tam se nahaja nekdo, ki jim ni preveč naklonjen, zato se začno umori vrstiti eden za drugim, na nas pa je, da sprejemamo različne odločitve, ki nato določene like ohranijo pri življenju in druge pokopljejo pod zemljo.

Eden glavnih nastopajočih v igri je bil igralec Rami Malek, ki je ravno takrat postal zares slaven: prva epizoda serije Mr. Robot je namreč izšla junija 2015, Until Dawn pa se je rodil avgusta.

Dealabs kakšnih posebnih podrobnosti glede predelave nima, naj pa bi predelava izšla za PC in konzolo PlayStation 5. Until Dawn je sicer še danes videti odlično, a zagotovo bi Sony lahko nadgradil marsikakšen vidik originala, ki je ujet na nižjo ločljivost in zaklenjen na 30 sličic na sekundo. Spletna stran poroča, da naj bi Sony projekt uradno razkril v naslednjih dveh tednih, kar bi znal biti tudi znak, da založnik morda pripravlja skorajšnjo predstavitev PlayStation State of Play.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime