Film Road House z Jakom Gyllenhaalom in Connorjem McGregorjem je videti kot odlična trapasta zabava

Jake Gyllenhaal je eden mojih najljubših igralcev, ki nikoli ni dobil takšnega spoštovanja iz strani filmskih kritikov, kot si ga zasluži. Več kot deset let nazaj je nastopil v odličnih filmih kot so Marinec, Zodiak, Ugrabljeni in Nočni ptič, vendar pa mu nič od tega ni prineslo nominacij za prestižne nagrade Oskar, zato se zdi, da je nekako obupal nad iskanjem prestižnih filmov in vlog ter začel delati samo tisto, kar ga veseli.

Zato je v zadnjem desetletju nastopal v podpovprečnih zadevah, ki pa so mu še vedno lepo napolnile bančni račun. Morda bo zdaj ta niz končno prekinjen preko filma Road House, ki je včeraj dobil svoj prvi napovednik, stvar pa je videti kot akcijska pretepaška zabava, ki ve kaj želi pokazati in to je zabavati gledalca ob dobrih pretepaških vložkih in nekaterih komičnih scenah, zgodba pa je tam bolj zato, ker pač mora biti.

Road House je v bistvu predelava filma iz leta 1989, kjer je glavno vlogo nosil zdaj preminuli igralec Patrick Swayze in tudi original je imel dokaj bedasto zgodbo, saj je bila poanta na Swayzju, ki je v kavbojkah brcal slabe fante. Sodobni film nam pokaže Gyllenhaala v vlogi Daltona, bivšega UFC pretepača, ki pa preprosto nima sreče v življenju, zato se odpravi na nek otok, kjer začne delo kot varnostnik lokalne gostilne Road House. Kaj točno se nato zgodi, da gledamo v divje pregone s čolni in spektakularne eksplozije ni znano, a to je čar teh filmov: eskalacija, ki nima razloga in je v bistvu niti ne potrebuje, saj je glavna naloga zabavanje gledalca.

Gyllenhaalu bo v filmu delal družbo tudi slavni UFC pretepač Connor Mcgregor, ki oktagona od svoje zadnje poškodbe že dolgo ni videl, vmesni čas med celjenjem pa je izrabil za snemanje svojega prvega filma. Vmes se je zaradi steroidov napihnil kot žaba, zato ga je njegov zadnji nasprotnik Dustin Poirier v na X-u podražil, da naj že neha snemati “Roid House” in naj se vrne v UFC, da dobi spet kakšno klofuto. Connor se v napovedniku pojavi v samo eni sceni in njegovo igranje ni videti preveč prepričljivo, čeprav verjetno tekom filma ne bo imel preveč dialoga, saj bo raje govoril s pestmi in čelnimi udarci.

Road House bo zaradi nekega razloga preskočil kina in bo na voljo samo preko pretočnega servisa Prime Video, premierno pa si ga bomo lahko ogledali že 21. marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime