Horizon Forbidden West za PC dobil datum izida

Horizon Forbidden West je ena redkih iger, ki sem jih po ogledu odjavne špice prvega preigravanja nato načel povsem na novo in trenutno se na konzoli ubadam s težavnostjo Ultra Hard, čeprav znam ta pustolovščino prekiniti in raje počakati na PC inačico, ki je zdaj že zelo blizu. PC verzija bo zagotovo omogočala mode in enega takšnih sem pokoristil tudi za preigravanje prejšnjega dela Horizon Zero Dawn. Zgoraj omenjeni mod mi je omogočal uvoz tujega shranjenega položaja, s tem da je ta bil za New Game+, vendar pa ni imel nobene nabrane opreme in veščin, tako da sem zares lahko užival v največji možni težavnosti.

Razvijalec Guerrilla Games bo za prenos igre zopet izkoristil studio Nixxes, ki se je skozi leta oblikoval za pravega mojstra predelav za PC, kar pomeni, da bomo ob izidu najbrž uživali v izkušnji brez zatikanja in padca sličic na sekundo. Najbrž, a predelava igre Zero Dawn na začetku ni bila popolna in je PC-jašem povzročala kar nekaj težav. Po drugi strani pa je bila tisto ena prvih iger, ki jih je Sony iz konzol PlayStation predelal za računalnike, v vmesnem času pa so preko drugih predelav pridobili kar nekaj koristnih izkušenj.

Verzija za PC bo nosila ime Horizon Forbidden West Complete Edition, poleg osnovne kampanje pa bomo v njej dobili tudi dodatek Burning Shores, ki nam predstavi povsem nov del mape in štorijo pripravi za neizbežni tretji del, zraven pa bomo dobili cel kup priboljškov, ki bodo ekskluzivni PC verziji: podpora za vse možne ločljivosti, odklenjene sličice na sekundo, tehnologije DLSS 3, FSR in XeSS ter podpora za tehnologijo DirectStorage, ki naj bi nam prinesla tako hitre čase nalaganja stopenj kot na konzoli PlayStation 5.

O predelavi za PC se govori že dolgo, zdaj pa smo končno dobili tudi uraden datum izida. Ta se bo zgodil 21. marca, igra pa je za nakup na voljo preko trgovin Steam in Epic Games po ceni 60 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime