Izšla je nova igra po licenci Zvezdnih vrat

Ah, Zvezdna vrata. Ena mojih najboljših znanstveno-fantastičnih serij, ki mi je med mojimi najstniškimi leti tako prirasla k srcu, da sem nekatere dialoge serije SG-1 poznal praktično na pamet, zasedba igralcev pa je bila res močna, zgodba pa je imela ogromno potenciala, da bi se jo dalo razširiti tudi v igričarske vode.

Žal se je med razvojem franšize nekaj zalomilo in čeprav smo po SG-1 dobili ločeno serijo Atlantis, je že ta prejela samo 5. sezon, nakar je bilo nadaljevanje Stargate Universe po dveh sezonah leta 2011 neslavno preklicano.

Od takrat so Zvezdna vrata počivala in zdi se, da ne bodo nikoli doživela takšne oživitve, kot pa si jo ta franšiza zasluži. Leta 2018 smo sicer dobili spletno mini serijo Origins, a ta je bila glede na ocene prava katastrofa, licenco pa je zdaj pod roke vzel studio Slitherine, ki je nedavno izdal igro Stargate: Timekeepers.

To je realnočasovna strategija, kjer nastopa v vlogi novih vojakov in znanstvenikov, ki se nato odpravijo na tuje planete, kjer se bo treba spopasti z novimi nevarnostmi. Žal pa se zdi, da tudi tale igra ni prejela kakšnega resnega proračuna, zato je stvar v napovednikih videti kot budgetni naslov, ki ima povezavo z Zvezdnimi vrati bolj po naključju in ne zato, da bi razvijalec imel neko željo po pripovedovanju unikatne zgodbe.

Mlačni so tudi odzivi na Steamu, kjer igra trenutno drži oceno “Mixed”. Igralcem gre najbolj v nos dejstvo, da tole v bistvu niti ni realnočasovna strategija, saj ni na spregled nikakršnih baz ali pa nadgrajevanja vojakov in vozil. Namesto tega se je treba večino igralnega časa skrivati in če se poskušate spustiti v kakšno strelsko akcijo, boste zaradi težavnosti nasprotnikov hitro spravljeni v onostranstvo. Po drugi strani pa je IGN zadevi prilepil oceno 8/10 in morda se v temu klonu Commandosov vendarle skriva nekaj, kar je vredno preigravanja.

Morda bo Stargate: Timekeepers mnenja igralcev spremenil v nadaljevanju. Razvijalec je namreč izdal samo prvi del igre, medtem ko drugi del sledi enkrat kasneje letos. Za hiter preizkus lahko skočite v demo, ki ga ravno tako lahko najdete na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime