Dragon’s Dogma 2 naj bi na konzolah tekel pri samo 30 sličicah na sekundo

Po vseh teh letih čakanja se počasi a vztrajno bližamo k izidu igre Dragon’s Dogma 2, ki je za igralce že pripravila nekaj vzpodbudnih igralnih napovednikov, ta Capcomov RPG v odprtem svetu pa bo predstavil ogromno mapo, še večje nasprotnike in privlačno grafično podobo, z bombastičnimi učinki naših napadov. A če gre verjeti zadnjim govoricam bo vse to s sabo potegnilo ceno, ki jo bodo najbolj drago plačali lastniki konzol PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vir teh je japonski insajder PC_Focus, ki se je dokopal do informacij, da bo Dragon’s Dogma 2 na konzolah omogočala igranje pri samo 30 sličicah na sekundo. To sicer v svetu konzol ni nič novega, vendar pa imajo novejše igre skorajda vedno možnost, da preklopimo na višje sličice na sekundo ob malce slabši ločljivosti. Ta “Performance Mode” bo očitno tule umanjkal in čeprav Capcom ni ničesar uradno potrdil, je hkrati malce čudno, da nas od izida loči samo še dober mesec in za konzole še vedno nimamo potrjenega, pri kakšni ločljivosti bomo lahko igro poganjali in pri kako visokih sličicah na sekundo.

Tudi uradna Steam stran ne vzbuja ravno upanja, da bo tole hudo dobro optimiziran naslov. Pri priporočljivih sistemih zahtevah je zapisana grafična kartica RTX 2080 Ti in AMD Radeon RX 6800, a lastniki teh lahko pričakujejo kvečjemu nekje 30 sličic na sekundo.

Kot rečeno, potrjenega zaenkrat ni še nič, a če vam 60 sličic na sekundo pomeni veliko, in za takšen tretjeosebni naslov z aktivnim bojem je to upravičena skrb, potem je prednaročilo najbolje opraviti na PC-ju, kjer igra stane 65 €. Alternativno ste lahko seveda pametni in počakate do izida in prve recenzije ter si nato izberete svojo omiljeno platformo, tisti še bolj premeteni pa bodo počakali še nekaj mesecev, dokler niso odpravljeni tisti največji hrošči.

Japonski viri, tokrat iz strani IGN Japan, so nedavno razkrili, da bo igra vsebovala samo en shranjevalni položaj, ki si ga bosta delila samodejno in ročno shranjevanje. Tako je bilo sicer tudi v primeru prve igre in na ta način bodo vaše odločitve nosile večji pomen – upamo samo, da je Capcom omogočil ustvarjanje večih profilov, kar omogoča eksperimentiranje z igralnimi razredi.

Dragon’s Dogma 2 izide 22. marca 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime