Kultna igra Spec Ops: The Line odstranjena iz Steama

Spec Ops: The Line je eden tistih naslovov, ki bi ga ob prvem pogledu lahko ocenili kot samo za še eno tretjeosebno streljačino, kjer nadzorujemo pogumne ameriške vojake v boju proti hudobnim teroristom, ki se vse preradi skrivajo izpod peščenih sipin. A ta igra nemškega razvijalca Yager Entertainmenta je poskušala predstaviti bolj globoko izkušnjo in je bila v bistvu kritika ne samo ameriške vojske, ampak vojne na sploh, ki ni tako spektakularna kot so nam jo želeli dobrih deset let nazaj predstaviti akcijski ameriški filmi.

Skozi leta je Spec Ops: The Line dobil pravi kultni status in čeprav je bilo njegovo sporočilo unikatno, je to navsezadnje še vedno v svoji srži igra in ta za igranje ni bila kaj preveč napredna. V bistvu se je igrala kot skoraj vsaka druga tretjeosebna streljačina, zato tudi ni pridobila kakšne resne igralne baze in se je skozi leta začela prodajati za drobiž.

Založnik 2K ni nikoli naročil izdelave kakšnega nadaljevanja, zdaj pa smo po 12 letih prišli do točke, ko bo iz naših življenj izginil tudi original. Pozorne oči igralec so namreč včeraj opazile, da Spec Ops: The Line nenadoma ni več možno kupiti na Steamu, zaradi česar so se hitro pojavile upravičene skrbi, da se morda stvar nikoli več ne bo vrnila na to platformo, tisti največji optimisti pa so bili mnenja, da 2K morda pripravlja predelavo.

Žal razvoj teh dogodkov ne bo pripeljal do pozitivnih rezultatov. Predstavnik založnika 2K je za spletno stran PCGamer potrdil, da je bila zaradi pretečenih licenc igra umaknjena iz Steama in se tja ne bo vrnila. Kaj te licence točno so 2K ni zapisal, a verjetno tiči problem v glasbeni podlagi, saj v igri najdemo kar nekaj znanih skladb, ki za uporabo seveda niso bile brezplačne – že v glavnem meniju igre lahko slišimo himno ZDA v obliki kitare, ki jo nažiga Jimi Hendrix.

Predstavnik 2K-ja je še dodal, da bodo obstoječi lastniki igre to še vedno lahko prenesli iz Steama in nadaljevali z igranjem, Spec Ops pa je še vedno moč kupiti na alternativnih trgovinah tipa GOG. A tudi tem kopijam so šteti dnevi, tako da si je morda pametno že zdaj kupiti ta košček zgodovine po trenutno znižani ceni 3,99 €, preden ne izgine tudi iz tam.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime