Death Stranding 2 dobil 10 minut dolg napovednik in datum izida

Originalni Death Stranding je vsekakor izkušnja, ki je igričarje razdelila na dva tabora: tiste, ki so jo enostavno sovražili in tiste, ki jo štejejo za eno svojih najljubših vseh časov. Oba tabora pa se zagotovo strinjata, da je svet, ki ga je predstavil Hideo Kojima presneto izviren, čudaški in vsebuje ideje, ki jih v igričarskem svetu enostavno nismo vajeni.

Vse to se bo preselilo tudi v drugi del in bizarnost bo očitno še večja, saj je bila prva igra prodajna uspešnica in Hideo lahko zdaj da domišljiji prosto pot, brez strahu, da bi drugi del trpel na blagajnah. Death Stranding 2, zdaj podnaslovljen On the Beach, bo gradil na temeljih predhodnika zato kakšne igralne revolucije ni za pričakovati, tako da bo naša glavna naloga še vedno dostavljanje paketov preko postapokaliptične okolice, ki bo tokrat nevarnejša od prej.

Spet bomo srečali nekatere stare obraze, ki jim bodo družbo delala povsem nova, včasih celo neživeča bitja. Ni mi točno jasno, kaj naj bi bila tista lutka, ki so jo bo junak Sam Bridges lahko oprtal za pas, saj vem samo to, da je že samo ta marioneta dober dokaz čudaškosti, ki jo zna na privlačen način predstaviti samo Hideo. Lutka se za razliko od ostalih premika v nekakšnem “stop motion” načinu in bo očitno ves čas čebljala, kar nam zna popestriti potovanja tako kot je to počel Mimir v igri God of War Ragnarok.

Death Stranding 2 je videti tudi precej bolj akcijski kot pa predhodnik. Na razpolago bomo imeli veliko več orožij kot prej, saj nam bodo pot tokrat prečkale tudi kakšne robotske nevarnosti, ki jih samo navadna vrv ne bo prepričala v uboganje.

Potem so tu raznorazne novosti za katere se sprašujemo, zakaj niso bile prisotne že v originalu. Sam se v enem kadru želi prikrasti nasprotniku za hrbet zato enostavno sname nahrbtnik, kar v prvem delu ni bilo možno. Potem je tu cikel dneva in noči ter nove nevarnosti, kot so denimo poplave, ki so tako uničujoče, da lahko zrušijo tudi naše od prej postavljene mostove.

Death Stranding 2: On the Beach je v napovedniku videti tako privlačno, da bi najraje že danes začeli s svojim preigravanjem, a žal zadeva še ne bo tako hitro na voljo. Datum izida je namreč postavljen v leto 2025 in to samo za konzolo PlayStation 5, PC-jaši in Xbox-aši pa znajo svojo verzijo dobiti šele kakšno leto kasneje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime