Napovedana nova Metro igra, a samo za VR sisteme

VR sistemi so krvavo potrebni neke nove doze visokokvalitene igralne izkušnje, ki se bo lahko po naprednosti igralne izkušnje in dolžini lahko vsaj približno kosala s Half-Life Alyx. In morda zna ta šampion postati igra Metro Awakening, ki je povsem sveže poglavje franšize Metro od katere smo zadnji del Exodus dobili 5 let nazaj.

Kaj trenutno počne razvijalec 4A Games ni znano, a zagotovo imajo polne roke dela z naslednjim delom serije Metro, zato je razvij Awakeninga padel na pleča studia Vertigo Games, ki je prekaljen maček VR vod in je v preteklosti razvil VR izkušnje Arizona Sunshone, v navidezno resničnost pa so preselili tudi igro The 7th Guest. Metro Awakening je glede na prvi igralni napovednik videti kot naslov za katerega so dobili največ proračuna.

Za razliko od prejšnjih iger tokrat ne bomo nastopali v koži Artyoma, ampak bomo podzemne tunele Moskve podoživeli skozi oči povsem novega protagonista Serdarja. Awakening bo zaradi tega vseboval originalno zgodbo, medtem ko so bile prejšnje avanture povzete po knjigah ruskega avtorja Dmitryja Glukhovskega. Ta je pri kovanju VR izkušnje deloval kot svetovalec in je bil res vzhičen nad tem, da se je lahko spet vrnil na začetke svojega najbolj popularnega knjižnega dela in pripomogel pri kovanju nove štorijalne niti.

Metro Awakening je morda resda skočil v VR vode, a glede na igralni napovednik ne bomo izgubili ničesar od tistega, kar je smo počeli v prvih treh delih. Stopnja grozljivosti bo zdaj še višja, skrbeti bo treba za menjavanje filtrov na plinski maski, izkušnja pa bo vsebovala tudi veliko boja proti mutirancem, ki jih pokori sami doza svinca doma izdelanih pušk in brzostrelk.

Metro Awakening prihaja na široko paleto VR sistemov, tako da ga bo moč igrati na očalih PC VR, PSVR 2 in samostojnih Meta Quest 2 ali 3. Datum izida se bo zgodil enkrat letos, VR očala pa vam te dni ni treba sploh več kupiti, ampak jih lahko enostavno tudi najamete in tako vaši denarnici prihranite nekaj bankovcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime