Predelava grozljivke Until Dawn je resnična in tu je prvi napovednik

Govorice o katerih smo pisali nedolgo nazaj so se izkazale za povsem resnične in tako je Sony na včerajšnji konferenci PlayStation State of Play napovedal novo predelavo, ki bo tokrat v bolj moderno grafično preobleko preobrazila grozljivko Until Dawn, ta pa nas je strašila leta 2015 in je takrat izšla samo za konzolo PlayStation 4.

Bil je to takrat eden od grafično najbolj impresivnih naslovov in po skoraj desetih letih še vedno ne moremo podobi očitati kakšne resne zastaranosti. Razvijalec Supermassive Games si je lahko takšno grafično impresivnost privoščil na račun igralne formule, ki nas je postavila v majhne in linearne stopnje, samo igranje pa je temeljilo na spremljanju raznih odločitev, reševanju ekstremno lahkih ugank in izvajanju “QTE” sekvenc, ki so zahtevale da ob pravem trenutku stisnemo določen gumb na kontrolerju. Ostalo so bile vmesne sekvence, ki jih je bilo obilo in so dobro odigrane iz strani priznanih Hollywoodskih igralcev tipa Rami Malek.

Prvi napovednik za predelavo nam sicer ne pokaže kakšnih resnih primerjav z originalom, je pa podoba lepa in je v bistvu takšna, kot se spominjam originala, čeprav morda v mislih na zadevo gledam z nostalgičnimi očali. Vsekakor vse izboljšave, ki jih bo tokrat obnovil studio Ballistic Moon niso vidne preko samo enega napovednika, saj nas zagotovo čaka višja ločljivost, večja meja sličic na sekundo in kdo ve – morda bo kdo notri vnesel tudi osvetljevanje ray tracing, kar je za grozljivko vedno dobrodošla nadgradnja.

Predelava, ki očitno ne bo nosila nobenega podnaslova tipa Remake ali Remaster, bo izšla za konzolo PlayStation 5 in tudi PC, datum izida pa se bo pripetil enkrat v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime