Predelava igre Silent Hill 2 končno pokazala nekaj pravega igranja

O predelavi legendarne psihološke grozljivke Silent Hill 2 poslušamo že dve leti, saj je v 2022 razvijalec Bloober Team prvič najavil ta projekt in pristaše serije razburil z napovedjo, da bo nova igra pogled iz statičnih kamer na stopnjah preselila v tretjeosebnega tako kot so to storile predelave starejših Resident Evilov. Po dveh letih od najave nam je založnik Konami včeraj predstavil nekaj dejanskega igranja in zadeva res spominja na Resident Evil: morda celo malce preveč.

Poanta igre Silent Hill 2 je bila namreč tudi to, da je protagonist James čisto navaden možakar, ki mu je rokovanje z orožji povsem tuje, zaradi česar so bili bojevalni vložki v drugem delu presneto nerodni. No, to je morda bil tudi priročen izgovor z vsemi omejitvami glede pogona s katerim se je moral takrat boriti razvijalec, ki je morda originalno igro spočeti za drobovje konzole PlayStation 2. Bloober Team bi lahko ta koncept nerodnega bojevanja preselil v predelavo, ki bi ta vidik bolj izpilila in tako bi dobili resnično unikaten naslov, kjer bi glavni junak bolj po naključju koga zadel s pištolo, saj to prvič drži v roki.

Na žalost se zdi, da je bil koncept nerodnega protagonista zavržen in Silent Hill 2 je tako videti kot tipična tretjeosebna streljačina, kjer streljamo s pištolo in puško ter se vsake toliko lotimo nasprotnikov tudi preko vihtenja dobrega, starega lesenega kola. Naslov je videti precej bolj akcijsko od originala, kjer smo se redkokdaj borili proti več kot dvema sovragoma, tule pa jih je precej več. Igra bo vsebovala tudi “QTE” sekvence pri katerih bo treba hitro pritiskati neko tipko, kar je spet ena stvar, ki je v izvirni izkušnji nismo doživeli.

Žal predelava še vedno nima niti približnega datuma izida. Konami je tistim največjim oboževalcem v zameno ponudil alternativno kupčijo in na konzoli PlayStation 5 izdal kratko igralno izkušnjo Silent Hill: The Short Message, ki jo lahko igrate že zdaj in to povsem brezplačno. Gre za prvoosebno grozljivko, ki se dogaja sredi Nemčije, v njej pa se mlado dekle Anita sooči s svojimi lastnimi demoni in grozotami spletnega nadlegovanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime