Tale mod v Red Dead Redemption 2 vpelje čisto prave vozeče avte

Za igre mi je vedno zabavno gledati mode, ki poskušajo narediti nekaj za kar pogon samega naslova ni bil ustvarjen, zato morajo modderji uporabiti vso črno magijo, ki imajo vedno v rezervi, da zadeva nekako funkcionira. Leta nazaj se spomnim, kako je nekdo poskušal v svet igre Fallout 3 pripeljati vozeče avte, nakar so isto poskušali poustvariti v igri Stalker: Shadow of Chernobyl. V obeh primerih je bil nadzor bolj kot ne obupen, avto se je zatikal za vsak štrleč kamen, hitro pa je bila razbita tudi iluzija obširnega odprtega sveta, saj si mapo lahko prečkal v samo nekaj sekundah.

Modder WesternGamer1 je zdaj nekaj podobnega poustvaril za kavbojsko igro Red Dead Redemption 2 in za njo spočel mod RDR Car, ki v igri omogoči vožnjo čisto pravih štirikolesnikov.

Avto je v bistvu en sam in sicer gre v tem primeru za Ford Model A iz leta 1929, ki se ga igralci zagotovo spomnite iz prve Mafie. V bistvu svet igre Red Dead Redemption 2 niti ni tako oddaljen od časov, ko so v ZDA zabrneli prvi avtomobili, saj se s konji naokoli prevažamo leta 1899, Ford pa je svoj prvi avto spočel že leta 1903, čeprav je bil ta videti kot večja šajtrga in podjetje je nato potrebovalo še dobri dve desetletji, preden je spočelo avtomobil, ki je omogočal hitrejšo in bolj udobno vožnjo.

Mod je dokaj napreden, saj je avto vozen ne samo po cesti in skozi skalnate predele divjine, avto pa je celo omogočil različico v raznih barvnih odtenkih, delujoče luči in celo hupo, ki bo strašila tako pešce, kot tudi konje. Žal avtov ne znajo voziti NPC-ji, niti jih ne boste našli v kakšni avto delavnici, saj jih boste v svet naselili sami in to preko tipk F9 – F12.

RDR Car vas čaka na spletni strani NexusMods, namestitev pa je relativno preprosta, saj morate v direktorij z igro zgolj povleči par datotek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime