Kampanjo igre Warcraft 2 lahko zdaj preigramo znotraj pogona Warcraft 3: Reforged

Se bo razvijalec Blizzard enkrat spet vrnil v oblikovanje realnočasovnih strategij, ki niso bile samo napredne po strateški plati, ampak so s sabo prinesle tudi odlično zgodbo, ki smo jo nato spremljali preko vrhunsko režiranih vmesnih sekvenc? Kdo bi vedel, saj je današnji Blizzard povsem drugačen od tistega izpred dveh desetletij in spremenilo se ni samo osebje, ampak tudi finančna politika, ki zdaj vedno išče izdelavo samo takšnih naslovov, ki bodo prinesli čim več dobička.

Morda se bo strategija razvijalca zdaj, ko si ga v celoti lasti Microsoft, spremenila, a zadnje novice niso ravno vzpodbudne. Medtem ko se Blizzard bori s svojimi težavami pa je modderska skupnost bolj živa kot kadarkoli prej. Skupina navdušencev izpod imena LoreCraft Designs je zadnja tri leta tipkala kodo, risala teksture in se ukvarjala s poplavo neprevedljivih hroščev, dokler njihov mod Warcraft: Chronicles of the Second War ni prispel do točke, da je postal na voljo za prenos in ga lahko zdaj tudi vi prevzamete preko sledeče povezave.

Gre za ogromen projekt, ki si je za cilj zadal prenesti celotno kampanjo igre Warcraft 2 iz leta 1995 v bolj sodoben pogon naslova Warcraft 3: Reforged, ki je sam po sebi v bistvu predelava legendarne strategije Warcraft 3 iz leta 2002.

Chronicles of the Second War je ogromen projekt, ki pa ga namerava skupina modderjev izdati po poglavjih. Tako je trenutno igralna samo kampanja izpod Orkov, ki pa vas bo vseeno zaposlila za veliko ur, nostalgiki pa si boste oči pasli ob gledanju znanih podobic, ki so zdaj izrisane v visoki ločljivosti in podprte z modernimi animacijami.

Za igranje moda si morate seveda lastiti kopijo igre Warcraft 3: Reforged, LoreCraft Designs pa se zaenkrat še ni izjasnil, kdaj lahko pričakujemo drugi del kampanje, ki se vrti okoli človeške rase. Ekipa namerava na enak način predelati tudi kampanjo prve igre, ki bo nosila ime Warcraft 1 Reforged: Chains of Conquest. Napredek vseh teh projektov lahko spremljate na njihovem X profilu ali pa znotraj uradnega Discorda.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime