Capcom naj bi imel trenutno v razvoju kar pet Resident Evil iger

Založnik Capcom še ne bo kmalu opustil svoje franšize Resident Evil, ki od sedmega dela dalje konstantno prejema same pozitivne ocene. Tekoma razvoja novih poglavij se je namreč domislil genialne ideje predelav starejših naslovov, ki jih je fantastično prenesel v sodobne igralne prijeme in grafične preobleke in teh obdelav se kar ne moremo naveličati, saj so narejene z ljubeznijo, kar se nato čuti tudi na prodajnih rezultatih.

Zadnja predelava se je lotila igre Resident Evil 4, ki je v slabem letu od izida prodala 6,48 milijona kopij, kar iz nje naredi najhitreje prodajan Resident Evil doslej. Seveda v totalni prodaji še vedno zaostaja za starejšimi naslovi, a kot rečeno je to še vedno najmlajša igra znotraj franšize in čisto možno je, da bo na koncu prodala največ kopij doslej.

Posts from the gamingleaksandrumours
community on Reddit

Capcom vmes ne počiva in seveda razmišlja o nadaljnjih projektih. Zaenkrat javno niso povedali ničesar uradnega, se je pa do svojih informacij dokopal znani insajder DuskGolem, ki ima sicer včasih dobre napovedi, včasih pa se te ne uresničijo. Kar se tiče grozljivk so sicer njegovi viri dobri, saj je med prvimi napovedal, da se bo Resident Evil Village odvijal na gradu, pravilno pa je napovedal tudi podrobnosti igre Silent Hill: The Short Message.

resident evil 4

Na svojem Discordu se je zdaj na kratko dotaknil tudi prihodnosti franšize Resident Evil. Po njegovih informacijah je Capcom za te grozljivke zagrabil z obema rokama in naj bi imel trenutno kar pet različnih projektov v razvoju, vsi od njih pa so na takšen ali drugačen način povezani z imenom Resident Evil. Kaj ti so Golem Dusk ni želel izdati, a ni skrivnost, da je eden od teh povsem novo poglavje Resident Evil 9.

Seveda so se takoj sprožila ugibanja, kaj točno bi lahko bile ostale štiri igre. Skoraj zagotovo se med njimi najdejo predelave in na tem mestu ima založnik vsekakor še vedno veliko izbire, saj se lahko po četrtem delu loti obdelave petega, čisto možno pa je tudi, da se vrnejo na sam začetek, kjer jih čaka obnova prvega dela, oboževalci pa že dolgo pozivajo k obnovi igre Code Veronica, ki služi kot nekakšen most med drugim in tretjim delom.

Pojma nimamo, kdaj bo Capcom napovedal kaj uradnega, bo pa še ta teden izšla Gold inačica četrtega dela, ki bo poleg osnovne kampanje vsebovala tudi vse do sedaj izdane DLC-je.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime