The Last of Us Part 3 zaenkrat obstaja samo v konceptni fazi

Oboževalci post-apokaliptičnega sveta The Last of Us sicer redno dobivajo svežo vsebino, ki pa ni povsem nova. Razvijalec Naughty Dog nam je v bistvu dostavil samo dva poglavja zgodbe, ki pa so ju nato skozi leta na prodajne police poslali v obliki predelav, te pa kakšne nove štorije niso dostavile. Najbolj napredna v tem pogledu je istoimenska HBO-jeva serija, a tudi ta pokaže samo nekaj dodatne zgodovine likov, ki smo jih srečali v prvi igre, medtem ko glavna štorijalna nit sledi tisti iz originala.

Skrajni čas bi tako bil, da dobimo nekakšno nadaljevanje zgodbe Ellie in preostale, še živeče kompanije in morda bi nam vsaj nekaj te vsebine pripeljal tisti večigralski samostojni del, ki pa je bil kasneje preklican. Šef studia Neil Druckmann se je glede potencialnega tretjega dela oglasil znotraj dvournega dokumentarca Grounded II: Making The Last of Us Part II, ki bo enkrat zagotovo izšel, a zagotovo še ne za trenutno generacijo konzol.

Neil je v dokumentarcu povedal, da so imeli za prvi in drugi del iger The Last of Us že od začetka dober razdelan vodilni koncept, ki so ga nato razdelali v polni naslov. Pri prvem se je šlo za neumrljivo ljubezen do svojega otroka, za katerega bi naredil čisto vse na svetu. Drugi del se je po drugi strani vrtel okoli želje po maščevanju in po pravici zase in za tiste, ki jih imaš rad.

Druckmann se je nato spomnil enega intervjuja v katerem je povedal, da so spisali zgodbo za Joelovega brata Tommyja, ki bi se odvila po drugem delu. Mediji so tisti čas pisali naslovnice, da ima Naughty Dog jasno idejo o tretjem delu franšize The Last of Us, a to ni bilo res, saj je bila Tommyjeva zgodba precej manjša in ni bila polnopravno nadaljevanje. Naughty Dog je imel takrat težave z delovnimi navadami, ki jih je bilo najprej treba spraviti v red, zato je bil ta projekt postavljen na polico, a Neil upa, da bo enkrat le izšel – lahko pa je to v podobi videoigre ali pa serije.

Kar se tiče The Last of Us Part 3 je Druckmann dolgo iskal koncept, ki bi, tako kot v primeru prvega in drugega dela, lahko vodil idejo zgodbe do polne igre. Tega koncepta dolgo ni našel, a stvari so se pred kratkim spremenile in nad njim je navdušen. Tako je potrdil, da ima franšiza zagotovo v sebi vsaj še eno poglavje, a kot vemo je od ideje do finalne igre dolga pot, tako da je potencialni tretji del še dolga leta stran.

Naughty Dog nam bo seveda vmes dostavil nek drug naslov o katerem pa prav tako ne vemo veliko. Govoriči se, da naj bi razvijalec spočel svoj prvi naslov znotraj žanra znanstvene fantastike, Neil pa je lani v intervjuju izrazil zanimanje za igre izpod razvijalca FromSoftware, ki se je v preteklosti podpisal pod igre tipa Dark Souls in Elden Ring. Neil je navdušen nad tipom pripovedovanja zgodbe znotraj teh iger, saj se zanašajo na iskanje sledi iz igrinega sveta, medtem ko naslovi izpod Naughty Doga temu čisto nasprotje, saj tam štorija sloni na daljših vmesnih sekvencah. Se bo zdaj ta način podajanja zgodbe skozi nadaljnje igre Naughty Doga spremenil?

Do naslednje igre je tako še zelo daleč, vmes pa se bomo lahko pozabavali v 2. sezoni serije, ki naj bi izšla enkrat v 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime