Kitajski Tencent naj bi delal na mobilni verziji igre Elden Ring

Razvijalec FromSoftware in njegov zadnji naslov Elden Ring sta lep dokaz čiste enoigralske igre, kjer vso vsebino dobimo ob prvotnem nakupu in igranja ne prekinjajo prav nobene mikrotransakcije. Kitajski Tencent naj bi zdaj poskušal vse to obrniti na glavo, saj spletna stran Reuters poroča, da naj bi že dve leti nazaj začel delati na mobilni verziji te igre, ki bo na voljo samo za telefone in tablice ter bo za igranje povsem brezplačna, a bo seveda podprta z goro mikrotranskacij.

Takšni poskusi selitev popularnih franšiz v brezplačne vode niso nič novega, a navadno v teh primerih vidimo neke poceni kopije, ki z originalom, razen rahle podobnosti, nimajo ničesar res skupnega. To ne velja v tem primeru, saj je Tencent dejansko kupil pravice do uporabe licence za igro Elden Ring, tako da bo tudi končni izdelek nosil ta naslov, ko bo, če bo, ta kdaj izšel za telefonske sisteme. Viri, ki jih navaja Reuters, pravijo, da je bil razvoj dokaj počasen, a očitno je projekt še vedno v aktivni fazi programiranja, tako da obstaja možnost, da bomo stvarco res enkrat videli v polni obliki.

elden ring

Tencent je kitajski mojster brezplačnih telefonskih iger, zaradi česar je trenutno tudi najbolj premožen igričarski založnik na svetu. Zaradi striktnih kitajskih zakonov so spremenili finančno taktiko in začeli investirati v zunanje, največkrat zahodne razvijalce in dandanes že bolj težko najdemo založnika ali razvijalca pri katerem nima Tencent kupljenega vsaj nekaj procentov delnic. Enako velja za razvijalca FromSoftware pri katerem si lastijo 16 % delež, zato jim tudi pot do nakupa licence verjetno ni povzročala preveč preglavic.

Vprašanje seveda ostaja, kako bi Elden Ring na telefonih sploh izgledal, saj bi moral razvijalec dodati kontrole na dotik, to pa bi pri naprednem boju, ki ga zahteva ta naslov, marsikomu lahko povzročalo težave, telefoni pa ob jeznih metih ob steno niti približno niso tako odporni kot navadni kontrolerji. Drugi vidik izkušnje so mikrotransakcije, ki bi jih bilo tule seveda polno in nekdo je že spočel lažni sliki, ki namignejo, kako grozno bi F2P Elden Ring na koncu izgledal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime