Sylvester Stallone poklonil emotivno slovo nedavno preminulemu Carla Weathersa

Pretekli petek nas je doletela tragična novica o smrti igralca Carla Weathersa, ki se je od nas poslovil v 76. letu starosti. Njegova družina je sporočila, da je umrl mirno, sredi spanja, novico o smrti pa je najprej objavila spletna stran Deadline.

Od takrat Hollywood žaluje, saj Carl morda resda ni bil tisti zvezdnik, ki bi samo s svojim imenom instantno razprodal sedeže kinodvoran, a vseeno je to legendaren igralec, ki je s svojo prisotnostjo marsikakšen film dvignil za stopničko višje. Ni bil samo igralec, ampak tudi športnik, ki je s svojimi mišicami kot Al Dillon v filmu Predator enakovredno stal ob strani takrat močno bolj popularnemu Arnoldu Scharzeneggerju. Ta je na X-u napisal, da Predator brez Weathersa preprosto ne bi obstajal in da je bil poleg odličnega športnika tudi dobrosrčna oseba.

Njegova druga popularna vloga je bil Apollo Creed – boksarski rival prvega Rockyja, ki nato z njim postane tudi dober prijatelj. Za to vlogo si je Carl velikokrat delil boksarski ring z igralcem Sylvestrom Stallonejem, slednji pa je se je svojemu soigralcu poklonil preko emotivnega videa na Instagramu. Weathersa je označil za ključni del svojega življenja in da je že ob prvem srečanju začutil, da pred njim stoji neka čudovita oseba, a da si takrat sploh še ni predstavljal, kako pomembno bo Weathers vplival na njegovo življenje. Tudi on je, tako kot Arnold, povedal, da Rocky brez Carla ne bi obstajal in hkrati pohvalil njegov športni duh ter dobrodušnost. Video je spočel pred čudovito sliko, ki pokaže Rockyja in Appola med svojim slavnim spopadom.

Carl Weathers je bil eden tistih igralcev, ki se je znal zavedati, kdaj ne more več igrati samo mišičnjaka in je prišel čas za kakšne druge vloge. Ta prehod je opravil več kot uspešno in v seriji Odbita rodbina je pokazal, da se prav dobro lahko znajde tudi sredi komedije, nakar je svoj talent preselil še v znanstveno-fantastiko, kjer je v seriji Mandalorian odlično upodobil Greefa Kargo, za to vlogo pa je bil tudi nominiran za nagrado Emmy.

Weathers je za sabo pustil bivšo ženo in dva sina, svet filmov in serij pa bo brez njega zdaj vsekakor bolj prazen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime