Final Fantasy 7 Rebirth dobil demo ter nov napovednik, ki obljublja tudi mini igro s kartami

Ko je založnik Square Enix najavil polnopravno predelavo igre Final Fantasy 7, ki za mnoge velja kot najboljši del serije, si verjetno ni predstavljal, kako dolg, drag in časovno zahteven bo takšen projekt. Že original je vseboval presneto dolgo kampanjo, medtem ko se je predelava lotila nekatere vidike še razširiti, zato se je projekt ločil v tri ločene naslove, ki bodo skupaj tvorili eno titansko kampanjo.

Prvi del predelave je izšel leta 2020, drugi del, podnaslovljen Rebirth, pa je zdaj tik pred izidom in Square Enix je za to čast iz strani Sonyja iztržil prav posebno predstavitev State of Play, ki je izšla včeraj in je v obseg trajala kar 20 minut.

Rebirth je zaenkrat v vseh pogledih videti kot nadgradnja originalne kampanje. Mapa je veliko večja in se čuti kot manj zaprta, saj zdaj ne bomo raziskovali samo mestne predele mesta Midgar, ampak se bomo sprehodili skozi travnate in puščavske predele in to na hrbtu raznoraznih prevoznih sredstev, kjer nam bo vsaj eno omogočalo surfanje po morju. Grafično je zadeva videti fantastično in vidi se, da je lahko razvijalec zdaj končno lahko opustil optimizacijo za prejšnjo generacijo konzol in se povsem osredotočil na kovanje izkušnje znotraj naprednega drobovja PlayStationa 5.

Rebirth bo, logično, direktno nadaljevanje prvega dela iz leta 2020, tako da bomo gledali že znane obraze, obiskali pa bomo nekatere lokacije, ki smo jih v prvencu opustošili – dober primer tega je uničena Mako tovarna, ki jo je raznesla silovita eksplozija. Poleg tekanja po raznih lokacijah se bomo vmes lahko zaposlili z raznoraznimi stranskimi opravki, ki jih bo odlikovala igra s kartami Queen’s Blood. Te mini igrice so zdaj postale že sestavni del daljših RPG-jev in po Gwentu iz igre The Witcher 3 ter različici Pokemonov znotraj Like a Dragon: Infinite Wealth nas zdaj čaka spet neka nova zadeva, ki ji najprej nočeš posvetiti preveč pozornosti, nakar v njo vložiš čisto preveč igralnih ur.

Final Fantasy 7 Rebirth je včeraj dobil tudi demo, ki ga lahko igrate že zdaj in vam omogoča preigravanje uvodnega segmenta igre. Demo bo kasneje dobil še drugi del, kjer bomo lahko skočili še v raziskovanje regije Junon, a samo shranjen napredek iz prvega dela dema se bo nato prenesel tudi v polno igro, ki 29. februarja izide samo na konzoli PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime