James Cameron ima že načrte za filma Avatar 6 in 7

Legendarni režiser James Cameron je v novem intervjuju za spletno stran People napovedal nekaj načrtov glede svoje filmske prihodnosti in ta je povsem usmerjena v izdelovanje novih poglavij franšize Avatar. V to je zaljubljen že vse od leta 2009, ko je izšel prvi film, nakar smo morali čakati vse do 2022 preden se je na kino platna prikotalil drugi del, nadaljevanj pa še ne bo kmalu zmanjkalo.

James ima namreč že začrtano vizijo za potencialni šesti in sedmi del, ki bi po trenutni časovnici morala iziti nekje med desetletjema 2030 in 2040. Tretji del je zaenkrat planiran za 2025, četrti v 2029 in peti za 2031. James sicer priznava, da ima vizijo za sedem delov franšize, a da bo poslednji dve poglavji najverjetneje režiral nekdo drug, saj te slej kot prej dohiti smrtnost, legendarni režiser pa jih že zdaj šteje 69.

James je pri svojih načrtih dodal, da je franšiza Avatar grajenje njegovega lastnega filmskega vesolja, nalik franšizam Zvezdne steze in Vojna zvezd, te pa so za vzpostavitev vse svoje zgodovine potrebovale ogromno izdelkov, medtem ko je Avatar proti njima precej mlajši, saj sta do sedaj izšla samo dva filma. Cameron sicer pri temu ni omenil Ubisoftove igre Frontiers of Pandora, ki je tudi prva prava ločena veja vesolja, ki ga je leta gradila njegova ekipa in je dovolj kvalitetna, da se glede zgodbe lahko enakopravno kosa z do sedaj izdanima filma.

James vsekakor gleda na filme Avatar kot na nekakšno svojo zapuščino in čeprav so ti filmi pravi vizualni spektakel, nekateri objokujemo dejstvo, da režiser noče delati na nobenem drugem projektu. Navsezadnje se pogovarjamo o človeku, ki nam je dostavil filme tipa Terminator 2, Osmi potnik 2 in Titanik, zdaj pa se zdi, da do konca njegove kariere ne bomo ničesar drugega kot pa novih izdelkov znotraj franšize Avatar, kar se nekaterim zdi kot potrata njegovega talenta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime