Cineplexx te dni ponuja ponoven ogled filma Dune

Hej, živjo. Sem eden tistih čudakov, ki si dejansko do sedaj še ni ogledal filma Dune: Peščeni pogled in to ne samo v kinu, ampak tudi ne preko domačega naslonjača. Samo zaradi tega dejstva sem pri srečanjih v živo pri nanosu pogovora na ta temo tega filma in priznanja, da si ga še nisem ogledal, instantno deležen čudnih pogledov, saj je Dune vse od svojega izida postal izdelek, ki si ga je ogledal praktično vsak in verjetno bi sredi začetka drugega tisočletja enake čudne poglede dobival, če bi takrat priznal, da nisem pogledal še nobenega od Gospodarja prstanov.

K sreči lahko te dni svojo napako popravim, saj mi je šel na roko slovenski kinematograf Cineplexx, ki je v svoje kinodvorane preko cele Slovenije zopet uvrstil predvajanje prvega dela, ki je originalno izšel leta 2021. Končno bom lahko tako tudi jaz uvidel, kaj točno je hec vseh tistih peščenih sipin in zakaj ima med sprehajanjem po mivki vsi liki fobije pred ogromnimi peščenimi črvi, ki se nahajajo tik pod površjem.

Tisti ogromni črvi so zagotovo najbolj prepoznaven del franšize, a Dune odlikujejo tudi druge zadeve, kot je denimo izjemno zakompliciran sistem političnih bitk, ki se borijo za oskrbo dragocenega vira, tega pa lahko najdemo samo na planetu Arrakis. Film je nastal po knjižni predlogi pisatelja Franka Herberta in ravno zaradi vseh teh političnih spletk in poplavi raznovrstnih likov prvi del knjižne povesti ni ravno lahko branje, saj vas avtor vrže kar sredi dogajanja, nakar skozi obračanje strani počasi razkrivate vse ozadne dogodke. Film vas v dogajanje spusti malce bolj nežno, a si za svojo zgodbo vzame kar konkreten čas predvajanja, saj v obseg traja 2 uri in 35 minut.

Cineplexx je ponovno predvajanje započel na račun dejstva, da bomo 29. februarja ugledali nadaljevanje Dune: Peščeni planet, 2. del in ogled originala je priročen način, da si obnovimo znanje glede zgodbe, čudaki kot sem jaz pa dobimo priložnost, da si stvar sploh prvič ogledamo.

Ponovno predvajanje se bo vršilo od danes, 8. februarja pa vse do 14. februarja, dnevno pa sta na voljo popoldanski in večerni termin. Več informacij lahko najdete na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime