Homeworld 3 izid prestavil v maj

Oboževalci vesoljske serije strategij Homeworld so pravi šampioni potrpežljivosti, saj na tretji del te hvaljene franšize čakajo že več kot dve desetletji. Homeworld 2 nas je zabaval leta 2003, od takrat pa je minilo že toliko časa, da sta se vmes zamenjala tako založnik, kot tudi razvijalec. Pravice do imena si namreč zdaj lasti Gearbox, ta pa je izdelavo tretjega dela zaupal studiu Blackbird Interactive, čigar ustanovitelja sta igrala pomembno vlogo pri oblikovanju prvih dveh delov, ki sta takrat nastala pod rokami studia Relic Entertainment.

Blackbird Interactive se je s Homeworldom dobro seznanil že leta 2016, ko je izdal ločen naslov Homeworld: Deserts of Kharak, pri tem pa se je dovolj dobro odrezal, da mu je zdaj Gearbox zaupal delo tudi na polnem tretjem delu. Nova strategija je že dobila nekaj napovednikov in pogovarjati smo se začeli tudi o datumu izida, ki pa je bil neprestano zamaknjen.

Homeworld 3 bi moral iziti že enkrat v 2022, nakar je bil zamaknjen v 2023, kasneje pa na 8. marec 2024. Od tega izida nas je zdaj ločil samo še mesec dni, a Gearbox je včeraj sporočil, da so naredili analizo ustvarjenega dela in se zato odločili, da izid zamaknejo na 13. maj 2024. Ekipa namreč potrebuje dodatni čas za poliranje kode in samo preko dodatne zamude bodo lahko igralcem dostavili takšen izdelek, kot si ga ti tudi zaslužijo.

Se pa lahko med tem časom vseeno že zdaj lahko malce poigrate s tem naslovom. Homeworld 3 bo namreč vseboval ločen večigralski del War Games, ta pa je v skladu Steamove ponudbe Next Fest na voljo kot demo in ga lahko brezplačno preizkusite na uradni strani in ga igrate vse do 12. februarja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime