Založnik Kadokawa, ki si lasti studio FromSoftware, kupil razvijalca iger Octopath Traveler

Morda so nekateri igralci že dolgo pod vtisom, da je razvijalec FromSoftware, avtor priznanih iger tipa Dark Souls, Bloodborne in Elden Ring samostojen studio, ki se samostojno lahko odloča kdaj bo za koga sprejel kakšen projekt in na čem bo sploh delal. Spet drugi so morda mišljenja, da si studio lasti založnik Bandai Namco, kar bi bilo sicer razumljivo, saj je dvojec skupaj spočel že cel kup naslovov.

Nič od tega pa ni res, saj FromSoftware pripada japonski korporaciji Kadokawa Corporation za katerega so igre samo en del njegovega medijskega posla. A v tem vidijo veliko potenciala za širitev vpliva, zato so včeraj naznanili nakup razvijalca Acquire, ki je najbolj prepoznaven pod dvojcu RPG iger Octopath Traveler, ti pa sta bili spočeti pod okriljem založnika Square Enix.

Kadokawa pravi, da bo preko tega nakupa lahko ustvaril več licenc znotraj igričarskega posla, lastijo pa si tudi druge razvijalce med katerimi želijo ustvariti “sinergijo”. Kaj točno to pomeni, ne vemo, a jasno je, da je Acquire talentiran razvijalec, ki se je rodil leta 1994 in bo zagotovo lepo prispeval k njihovi liniji izdelkov. Le da ni za pričakovati, da bodo spočeli kakšen naslov, ki se bo vizualno ujela s čudovito ostarelo podobo Octopath Travelerja, saj si Square Enix dejansko lasti avtorske pravice, da grafičnega sloga “HD2D”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime