Film Twisters dobil prvi napovednik

Twister iz leta 1996 je film, ki je morda najbolj vplival na moje življenje doslej. Služil je kot moj sploh prvi film, ki sem si ga ogledal v kinu in kot nek fazan sem se usedel v prvo vrsto, saj sem menil, da bom tako dobil najboljšo filmsko izkušnjo. Zaradi tega me je stvar prestrašila do kosti in še danes se vsake toliko zalotim, ko me sredi noči napade nočna mora glede tornadov, ti vrtinci pa me fascinirajo zdaj že skoraj 30 let.

Založnik Universal zdaj dela na nadaljevanju, ki so mu nadeli ime Twisters, razen imena pa drugi del nima praktično nobene povezave z originalom v katerem sta glavni vlogi prevzela Helen Hunt in Bill Paxton. Sledili bomo novi četici junakov, ki jim je glavni cilj lovljenje tornadov, pri tem pa se večkrat zapletejo v zelo nevarne situacije, ki jih preživijo bolj po naključju kot pa zaslugi kakšne resne strategije glede pobega.

Original je bil med svojim izidom hvaljen glede posebnih učinkov, ki še danes izpadejo dobro, Twisters pa bo očitno nadaljeval to tradicijo, saj je stvar v prvem napovedniku videti spektakularno. Divji vrtinci so videti strah zbujajoči, med njihovim pohodom skozi podeželje ZDA pa hiše realistično razpadajo, v enem kadru pa vidimo tudi ogromne vetrnice, ki dobijo malce več vetra kot pa so ga vajene. Trik drugega dela je očitno dejstvo, da se bo na tleh pojavilo več tornadov hkrati, kar ni fikcija in se v naravi res dogaja, čeprav je to izjemno redek pojav.

Twisters bo v kina prihrumel 19. julija in trapast kakor sem si bom zagotovo zopet obnovil nočne more, saj namerava ta spektakel vsekakor zopet podoživeti preko ogromnega ekrana in vzdušnega ozvočenja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime