Dead Island: Riptide lahko brezplačno prevzamete iz Steama in obdržite za vedno

Še malo in minilo bo eno leto odkar smo se poigrali z zombijaško pobijalščino Dead Island 2, ki je bila v razvoju celo večnost, nakar nas je s končnim izidom presenetila, saj je bila to presneto zabavna in krvava avantura znotraj ulic zažganega Los Angelesa. Na PC-ju so se igralci tisti čas pritoževali nad ekskluzivnostjo, saj je založnik Deep Silver podpisal pogodbo z Epicom in igro v prodajo samo preko njihove trgovine Epic Games Store.

Ta pogodba je bila očitno veljavna samo za 12 mesecev in Deep Silver je včeraj s ponosom napovedal, da bo Dead Island 2 skočil tudi na Steam, to pa se bo zgodilo 22. aprila. Za praznovanje te najave so globoko znižali katalog prejšnjih Dead Island izdelkov, ki jih je presenetljivo veliko, igralci pa lahko ta hip povsem brezplačno prevzamejo svojo kopijo igre Dead Island: Riptide Definitive Edition in jo v svoji Steam knjižnici obdržijo za vedno.

Riptide je v bistvu nekakšen samostojni dodatek za prvo igro in je prvotno izšel leta 2013. Nadaljuje zgodbo preživelih iz prvega dela in igralcem nasproti postavi nove nevarnosti in igra je ob izidu prejela mešane odzive in zbudila nekaj kontroverzije, saj je Deep Silver takrat v ponudbo poslal posebno verzijo igre “Zombie Bait Edition“, ta pa je vsebovala raztelešen kipec ženske v kopalkah, promocijo pa je veliko ljudi označilo za neokusno. Riptide je nato v 2016 doživel manjšo nadgradnjo Definitive Edition in zadevo sem kakšno leto nazaj sam ponovno preizkusil. Stvar je sicer povsem igralna, a ne pričakujte tiste svobode in naprednih mehanik, ki sta jih nato prinesli igri Dying Light ter Dead Island 2.

Brezplačna ponudba je na voljo samo še do jutri, 15. februarja, vmes pa je občutno znižan tudi prvi del Dead Island Definitive Edition, ki ga lahko do 20. februarja pridobite za vsega 2,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime