NVIDIA zdaj ponuja umetno-pametnega asistenta, ki ga lahko poganjate kar preko svojega PC-ja

Umetno-pametnih aplikacij in botov imamo te dni že toliko, da je vse skupaj začelo že spominjati na tisto eksplozijo kriptovalut, kjer je že vsak s petimi minutami časa začel ponujati svojo rešitev prihodnosti spletnih plačil. Zato o vsakem novem izumu niti ne poročamo in zapišemo nekaj besed samo o tistih, ki imajo potencial pokazati nekaj resnično unikatnega.

V to smer se nagiba NVIDIA, ki je pred kratkim predstavila svojo verzijo umetno-pametnega asistenta, temu pa so nadeli ime Chat With RTX. A to ni samo še ena različica ChatGPT-ja, saj se od vrste sorodnih izdelkov razlikuje po temu, da se za svoje delovanje ne zanaša na oblak, ampak lahko stvar namestimo na svoj PC ali prenosnik, nakar asistenta lahko uporabljamo tudi brez povezave na internet.

Chat With RTX je videti kot nekakšna predogledna različica tehnologije, ki jo bo Microsoft nekoč dodal znotraj osnovo operacijskega sistema Windows. Tole je pravi pomočnik s katerim lahko klepetamo, a hudo bolj priročen je za pregledovanje lokalno shranjenih dokumentov iz katerih nato lahko potegne izvlečke ali pa vam iz poplave informacij izvleče tisti bistven zahtevan podatek. Chat With RTX zna razbrati formate .pdf, .doc, .txt in celo .xml, naložene datoteke pa v nekaj sekunde naloži v pomnilnik in je nato že pripravljen na vaše poizvedbe.

Orodje lahko uporabimo tudi za druge stvari kot je denimo obnova YouTube posnetkov: enostavno mu nakažemo pot do posnetka, nakar prenese posnetek v pomnilnik in tako lahko hitro pridemo do zahtevanih informacij, brez da bi za to morali zamudno skakati po videu in morda vmes pretrpeti tudi kakšen nepreskočljiv oglas.

Chat With RTX je zdaj že na voljo v demo različici, ki si jo lahko prenesete iz sledeče povezave. Ker to še ni povsem dokončna verzija lahko pričakujete hrošče, zaradi svoje nravi delovanja pa boste v svojem računalniku potrebovali vsaj eno od RTX grafičnih kartic 3. generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime