Prihajajoča igra Tomb Raider objavila prve slike iz katerih je razvidno, da z Laro ne bo pametno češenj zobati

Lara Croft se vrača! No, v bistvu nas nikoli ni zapustila in njeno ime je bilo že dobro obnovljeno pred nedavno izdano trilogijo predelav Tomb Raider Tomb Raider I-III Remastered, ki nas je opomnila na bogato zgodovino tega igričarskega lika, ki je bil že večkrat oživljen – nazadnje preko trojice iger Tomb Raider (2013) Rise of the Tomb Raider (2015) in Shadow of the Tomb Raider (2018).

Od zadnje prave Larine avanture je tako preteklo že dolgih šest let in razvijalec Crystal Dynamics že dlje časa dela na novi igri, ki bo spočeta v partnerstvu z Amazonom, ki je pravice za uporabo kupil od založnika Embracerja. Novi Tomb Raider je tako ena od redkih iger, ki zaradi težav tega evropskega založnika še ni bila preklicana, Crystal Dynamics pa je sicer začutil nekaj odpuščanj, a je vseeno razvoj novega naslova pripeljal do stopnje, da je lahko včeraj preko nove uradne spletne strani podelil prve konceptne risbe Lare.

tomb raider

Prenovljena raziskovalka združuje stare in nove dizajne, tako da je oblečena v svoj prepoznavni modro-rjavi kostum, medtem pa v vsaki roki drži po eno pištolo. Vendar pa hkrati nova Lara ni videti kot tista, ki se je na novo rodila leta 2013: sveža verzija na sebi dejansko nosi nekaj mišic in je tako videti precej bolj realistična in takšna gmota mesa bi morda res znala delati spektakularne poteze kot je skakanje skozi prepade in visenje iz kamnitih sten, da sploh ne omenimo karnaže boja med človeškimi nasprotniki, ki jih je bilo v novejših Tomb Raiderjih cel kup.

tomb raider

Žal pa poleg teh slik Crystal Dynamics ni podal nobenih dodatnih informacij glede prihajajočega Tomb Raiderja. Igra je bila uradno napovedana leta 2022, takrat pa so ven pricurljale informacije, da bo tokrat Lara nastopala v vlogi mentorja in bo mlade raziskovalce učila vseh trikov in pasti antičnih zapuščenih templjev. Igra bo izdelana znotraj pogona Unreal Engine 5 in naj bi izšla na trenutni generaciji konzol, tako da jo lahko pričakujemo vsaj enkrat do 2028, ko naj bi se zgodila premiera naslednjega Xboxa in konzole PlayStation 6.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime