Serija Shōgun je videti kot prava poslastica za navdušence nad japonsko zgodovino

Že kar nekaj vode je preteklo odkar smo na naše male zaslone dobili kakšno historično dramo, ki bi hkrati vsebovala resen proračun. Televizijski ustvarjalci se te dni raje nagibajo v fantazijske vode, zaradi česar smo dobili poustvaritve knjig Igra prestolov, The Wheel of Time in Gospodar prstanov, FX pa se zdaj pripravlja za zagon historične drame Shōgun, ki se bo lotila raziskovanje japonske zgodovine, čeprav bo izpovedana zgodba čista fikcija.

Shōgun bo spočet po istoimenski knjigi, ki jo je leta 1975 spisal James Clavell, to pa je postala avtorjeva daleč najbolje prodajana knjiga in je bila tisti čas tako popularna, da se je leta 1980 rodila mini serija. FX bo zdaj to idejo obnovil preko sodobnih filmskih prijemov, kar pomeni, da bomo na zaslonu gledali ogromne bitke vojskujočih se samurajev, cel kup spektakularnih učinkov, vsaj ena bitka pa se bo odvila medtem, ko zemlja zaradi plazu dobesedno spreminja bojno polje.

Zgodba se odvija leta 1600, ko John Blackthorne, član nizozemske bojne ladje Erasmus, nasede na obali japonske in tako postane prvi Anglež, ki je obiskal ta otok. Blackthorne na obalo spleza sredi najbolj turbulentnega obdobja japonske zgodovine, kjer so se klani med sabo ves čas vojskovali in iskali prevlado, Anglež pa vsebuje znanje, ki bi znalo tehtnico prevlade nagniti v strah tistega, ki bo z njim vzpostavil zavezništvo.

Štorija je presneto zakomplicirana, kar niti ni presenetljivo, saj originalna knjiga vsebuje več kot 1100 strani. Vsi ti klani ves čas sklepajo razna zavezništva, dogajajo se tudi izdaje, Blackthorne pa ima svoje motivacije in sovražnike. Ustvarjalce tako čaka težko delo, saj bodo v 10 epizodah morali izpovedati vse te dogodke, vmes pa ne zmesti gledalca do te mere, da bi gledanje na sredini opustil.

Spletna stran IGN ima izjemno dobro spočeto predstavitev, ki oriše vse tiste najbolj pomembne like, tam pa najdemo celo interaktivni zemljevid.

Premierna predstavitev bo vsebovala dve epizodi, ki bosta izšli 27. februarja – pri nas bomo zadevo lahko spremljali preko pretočnega servisa Disney+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime