Baldur’s Gate 3 prejel novo večjo posodobitev, ki prenovi animacije in olajša upravljanje partije

Mineva pol leta od izida RPG-ja Baldur’s Gate 3, ki je pobrala naziv igre leta na praktično vsakem večji podelitvi in tudi mi smo jo uvrstili med naše najbolj cenjene igre leta 2023, a prvega mesta ni zavzela. Razvijalec Larian Studios je svojo mojstrovino dolgo pilil preko programa Early Access, ustavil pa se niti niti po izidu inačice 1.0, saj zadevi še naprej dodaja večje posodobitve, ki niso tam samo zato, da bi popravljale hrošče ampak tudi vnesejo tudi čisto novo vsebino in to povsem brezplačno.

Nedavno se je tako rodila nova, že 6. večja posodobitev in tudi ta je tako gromozanska, da za vse spremembe moraš pogledati znotraj obširne Excelove razpredelnice. Larian je v posodobitev zapekel več kot 1.000 večjih in manjših popravkov, zaradi česar morate lastniki PC verzije najprej rezervirati 150 GB prostora, da se lahko zadeva razpakira in začne prepisovati datoteke, zato je nemara bolje, da zadevo pobrišete iz diska in si namestite svežo kopijo igre.

Sveža zaplata naredi kar nekaj konkretnih sprememb, ki se tičejo animacij vaših kompanjonov. S temi lahko spočnete romance, kar preko gojenja razmerja privede tudi do poljubljanja, zdaj pa so ti postali bolj realistični in unikatni za vsakega spremljevalca posebej. Čakajo vas lahki poljubi in pravo žvaljenje, seveda pa je vse odvisno od vašega trenutnega razmerja do NPC-ja in kakšna atmosfera trenutno vlada v vašem taboru.

Spremljevalci so dobili tudi več posebnih animacij med posedanjem znotraj kampa. Jaheiro boste lahko po novem zalotili kako šepeta podganam, Halsin pa se vsake toliko rad usede in začne z nožem oblikovati kup lesa. Te spremembe so morda res majhne, a lepo pridodajo k atmosferičnosti igre, ki je že tako ali tako na visoki stopnji.

Ena lepših sprememb se tiče tudi upravljanja vaše partije, ki jo pridni igralci tekom opravljanja kampanje večkrat zamenjate – še posebej na višji težavnosti stopnji so nekateri od spremljevalcev preprosto bolj pripravni za določene šefe. Menjava članov ekipe je bila prej presneto zamudna, saj si moral najprej spočeti pogovor s tistim članom, ki si ga nameraval odpustiti, nakar skočiti v kamp in se tam pogovoriti s tistim, ki si ga želel v ekipi. Nič več: zdaj lahko vse postorimo preprosto v pogovoru s kompanjonom, ki ga želimo zamenjati, kar zna skozi tako obsežno kampanjo prihraniti ure zapravljenega časa.

Baldur’s Gate 3 je nagrade pobiral tudi letos: nekaj dni nazaj se je zgodila podelitev D.I.C.E. Awards, tam pa je Larianova mojstrovina pobrala glavno titulo igre leta, za povrh pa je odnesla še nekaj kipcev iz manjših kategorij.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime