Film Borderlands dobil prvi dražilnik

Med preigravanjem Borderlands iger se mi ni niti enkrat zgodilo, da bi mi v misli zašla ideja: “Veš, tale komična post-apokaliptična okolica bi bila idealna za celovečerni film”. Franšizo že od začetkov odlikuje “cel-shaded” slog grafike in zato bi morda pripravna za kakšno daljšo risano serijo in morda je založnik 2K skoraj desetletje nazaj imel enake želje, ko je prvič uradno najavil prehod Borderlandsa v filmske vode, a od takrat so se stvari pošteno zasukale.

Film nikakor ni želel zapustiti proizvodne linije in tekom razvoja je režijo prevzel Eli Roth, ki je nato naznanil, da se bodo v glavnih vlogah pomudila prepoznavna Hollywoodska imena. Cate Blanchett bo nastopala kot rdečelasa Lilith, Kevina Hart bo mišičasti Roland, Jamie Lee Curtis znanstvenica Particia Tannis, Ariana Greenblatt se bo preizkusila v vlogi poredne Tiny Tine in Jack Black bo posodil glas Claptrapu.

Prva testna predvajanja so se zgodila novembra 2022, zato se je predvidevalo, da je bil takrat film že praktično pred izidom, a to se ni zgodilo. Januarja lani je bilo najavljeno, da bo treba nekatere scene posneti na novo, zato se je izid zopet zamaknil. In zdaj dobro leto kasneje smo končno prilezli do točke, da si lahko ta famozni film, ki je za svojo stvaritev potreboval dlje kot trilogija filmov Gospodar prstanov, privošči prvi dražilnik.

Kratki video je dolg nekje 10 sekund in nam pokaže samo posamezne kadre nekaterih od glavnih oseb. Stvar sicer ni videti slabo, čeprav sem sam mnenja, da je izbira igralcev nekam bizarna: Cate Blanchett jih šteje 54 in se mi zdi preprosto prestara za tole vlogo in Kevin Hart premajhen za Rolanda, bizarna pa mi je tudi uporaba Jacka Blacka v vlogi robotka Claptrapa, saj bi lahko enostavno uporabili glasovnega igralca iz iger, ki je bil za to vlogo že zdaj popoln.

Dražilnik je v bistvu samo pokušina za daljši napovednik, ki naj bi izšel enkrat danes, film pa lahko v kinih pričakujemo 9. avgusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime