Originalni Star Wars: Battlefront igri dobivata predelavo

Razvijalec Aspyr postaja prekaljen maček v žanru predelovanja starejših iger, ki so bile spočete znotraj univerzuma Star Wars. Najprej so se spravili obdelati legendarni igri Knights of the Old Republic 1 in 2, nakar jim je bila celo zaupana polnopravna predelava prvega dela, ki pa je bila očitno za njih prevelik zalogaj, tako da je trenutno stanje tistega projekta nejasno in je bilo bodisi preseljeno k drugemu razvijalcu ali pa naravnost preklicano.

Aspyr se bolje znajde v manjših nalogah, zato so včeraj najavili nov paket predelav imenovan Star Wars: Battlefront Classic Collection, ki bo v moderno obliko spravil dve starejši večigralski streljanki, kar je kot naročeno za vse Vojnozvezdne nostalgike.

Gre za obdelavo originalih Battlefront iger iz 2004 in 2005, medtem ko EA serijo ponovno zagnal leta 2015 in nato spočel še nadaljevanje v 2017, ki je zažigalo internet zaradi svoji požrešnih mikrotransakcij. Kljub ostareli podobi imata originalni igri še danes majhno, a zvesto bazo oboževalcev, ti pa bodo morda zdaj dobili nekaj nove družbe, saj bo Battlefront Classic Collection ti igri prvič pripeljal tudi na konzole PlayStation 4 in 5, Xbox One in Xbox Series X ter Nintendo Switch.

Zbirka teh iger bo izšla tudi na PC-ju, a tam ne bo tako impresivna, saj te igre na Steamu že obstajajo, le da jih je treba pokupiti ločeno. A veterani bodo tudi na tej platformi morda pograbili za svojo kopijo zbirke, saj bo ta vsebovala nekaj nikoli prej videne vsebine kot sta dvojec novih junakov Asajj Ventress in Kit Fisto, čakajo pa jih tudi nove mape, kot so Jabba’s Palace, Bespin: Cloud City, Rhen Var: Harbor, Rhen Var: Citadel in Yavin 4: Arena. Igralni način Hero Assault bo ravno tako razširjen in ga bo zdaj moč igrati na mapah, kjer prej to ni bilo mogoče.

Star Wars: Battlefront Classic Collection bo podpiral večigralstvo med različnimi generacijami konzole iste branže, kar pomeni, da bodo lastniki PlayStation 4 in PlayStation 5 naprav lahko igrali na istih strežnikih, nikjer pa ni omenjeno splošno povezovalno večigralstvo, kjer bi lastniki vseh konzol in PC-ja lahko sodelovali na istih strežnikih.

Zbirka izide 14. marca, na Steamu pa trenutno v prednaročilu stane dobrih 30 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime