Serija Pravi detektiv potrjena tudi za 5. sezono

Po mnogih letih je HBO obnovil svojo serijo True Detective, ki jo pri nas imenujemo Pravi detektiv, a ne na točno takšen način, ki so ga mnogi pričakovali. Zaradi kreativnih razlik je namreč serijo že dolgo nazaj zapustil originalni ustvarjalec Nic Pizzolatto, HBO pa medtem ni želel kar čakati, da gledalci povsem izgubijo zanimanje za to licenco, zato je na palubo pripeljal svežo kri Isso López, ta pa je nato spisala in ustvarila 4. sezono, ki ji je bil prvič v franšizi nataknjen tudi podnaslov: Night Country oziroma Dežela teme.

Začetne epizode sveže sezone nam osebno niso bile preveč všeč, saj je imel scenarij malce preveč lukenj in oseb, ki preprosto niso bile tako privlačne in interesantne kot pa tiste iz 1. sezone, ki še danes za marsikoga velja kot ena najboljših sezon v zgodovini televizije. Prav tako je bilo dokaj očitno, da je tale stvar bila najprej zamišljena kot neka originalna licenca, nakar je HBO vztrajal, da Issa naveže neke povezave s franšizo Pravi detektiv, saj zna to pomagati gledanosti.

In ta naveza je očitno delovala. Kljub temu, da ima zadnja sezona na strani Rotten Tomatoes iz strani gledalcev oceno 58 % in da ima zadnja epizoda na IMDb-ju oceno 5,5/10, je gledanost serije z vsako epizodo rasla. HBO se je na koncu pohvalil, da je tole najbolj gledana sezona te serije doslej in da je skupno nase navlekla 12,7 milijona parov oči, kar je bilo dovolj, da HBO obnovil pogodbo in Issi ponudil možnost ustvarjanja 5. sezone.

Ta je ponudbo sprejela in je v izjavi za javnost povedala, da je bilo delo na Deželi teme eno od njenih najlepših izkušenj v njenem življenju in da komaj čaka, da se ponovno zbere z isto ekipo in vse skupaj ponovi tudi v 5. sezoni.

Nic Pizzolatto se je medtem pridružil mnenju kritikov in na družabnih omrežjih večkrat zapisal, da pri novi sezoni ni sodeloval, šel pa je celo tako daleč, da je ohlapne naveze iz nove sezone na tisto slavno prvo označil za “neumne”. Pizzolatto naj bi zdaj delal na novi seriji, ki bo kavbojsko obarvana in bo spočeta za pretočni Prime Video.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime