Najavljena nova Pokémon igra

Podjetje z izjemno domišljavim nazivom The Pokémon Company je včeraj ob praznovanju Pokémon dneva, ki se odvije vsako leto 27. februarja, najavilo naslednje poglavje igričarske franšize, ki se bo imenovalo Z-A. Dobili smo kratki dražilnik, ki je v bistvu samo zbirka konceptnih risbic, na kakšen igralni posnetek pa bo treba počakati še nekaj mesecev.

Pokémon: Z-A se bo vrnil v regijo Luminose City, ki smo jo nazadnje obiskali v igri X and Y na prenosni konzoli 3DS. Čaka nas nova avantura znotraj urbane okolice mesta, v katerem ljudje in Pokémoni poskušajo živeti skupaj, seveda pa bodo ljudje male živalice še vedno izrabljali za raznorazne bitke, saj drugače ustvarjanje igre ne bi imelo preveč smisla.

Dražilnik česa drugega ne navrže, a svojo zgodbo govori datum izida, ki se bo pripetil v 2025. To pomeni, da je igra bila načrtovana za prihajajoči Nintendo Switch 2, ki naj bi bil načrtovan za letos, a je bil nato prestavljen v prvo polovico 2025, saj naj bi Nintendo želel čim bolj razširiti katalog naslovov, ki bodo na voljo skladno z izidom nove konzole. Bržkone bo Z-A hkrati na voljo za aktualni Nintendo Switch, kjer pa bo igra utrpela slabšo ločljivost in nižje sličice na sekundo.

Nintendo je na isti konferenci najavil še en Pokémon naslov, ki bo prijal predvsem telefonskim igričarjem. Pokémon Trading Card Game Pocket je namreč zbirateljska igra s kartami, ki jo boste lahko igrali preko Android in iOS sistemov, poleg zbiranja kart pa boste lahko skočili tudi v bitke, pomemben vidik izkušnje pa bo tudi opazovanje novih kart znotraj “imerzivnega pogleda”. Stvar bo za igranje brezplačna, a seveda bo Nintendo pridno služil s prodajo skupkov kart, katerih odpiranje je že v napovedniku videti presneto zasvojljivo.

Pokémon Trading Card Game Pocket še nima točnega datuma izida, a naj bi igro bilo moč na telefone naložiti že enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime