Večja posodobitev za Starfield je tik pred vrati

Bo razvijalec Bethesda šel po korakih studia CD Projekt RED, ki je leta življenja in proračuna vložil v popravljanje svojega naslova Cyberpunk 2077 in na koncu iz njega naredil nekaj, kar je služilo kot opravičilo za vse težave ob izidu? Bethesda nam je lani predstavila svoj dolgo pričakovan naslov Starfield in ta med igralci in kritiki ni požel ravno takšne slave, kot pa sta jo pričakovala z založnikom Microsoftom. Bethesda se je sicer zaobljubila, da nad Starfieldom ne nameravajo obupati in da nas čaka sveža vsebina, v 2024 pa naj bi dobili tudi cel kup posodobitev.

Prva od teh je bila zdaj napovedana in razvijalec je na X-u predstavil tiste njene najbolj pomembne lastnosti. Serija popravkov se bo osredotočila predvsem na takšne izboljšave, ki nam bodo polepšale in poenostavile igranje: med skeniranjem okolice nam denimo ne bo treba ugašati skenerja vsakič, ko bomo vmes želeli kaj pobrati iz tal ali pa odpreti vrata, med šprintanjem pa naš lik v tretjeosebnem pogledu ne bo več obračal glave v levo.

Izboljšan bo tudi uporabniški vmesnik za navigacijo med misijami, odpravljenih pa je bilo tudi nekaj večjih hroščev zaradi katerih se NPC-ji v nekaterih misijah preprosto niso pojavili, to pa je nato onemogočalo napredovanje naloge. Fotografski način bo prav tako pridobil nekaj izboljšav, splošno gledano pa posodobitev ne bo prinesla nobene nove vsebine.

Bethesda pravi, da bo poln seznam popravkov objavljen še ta teden, posodobitev pa bo 6. marca najprej na voljo v beta obliki in to samo na Steamu.

starfield

Razvijalec se je torej najprej odločil popraviti tehnični vidik igre, a to ne pomeni, da ne delajo tudi na vsebinski posodobitvi. Že dolgo nazaj je bil napovedan prvi dodatek Shattered Space, pozorne oči igralcev pa so včeraj na spletni strani SteamDB pri datotekah opazile nov zapis za “unknown app”, kar bi skoraj zagotovo morala biti ta razširitev, ki zaenkrat, razen obširnega “enkrat pozno v 2024” še nima datuma izida. Ne pozabimo, da se je nekaj podobnega pojavilo tudi pri igri Elden Ring iz česar je nato kmalu sledil uradni napovednik in morda se nekaj podobnega pripeti tudi v primeru Starfielda.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime