Dune MMO Awakening dobil prvi igralni napovednik

Po ogledu dvojca filmov Peščeni planet se mi je zgodilo nekaj, kar je bilo običajno rezervirano za moje tradicionalne obiske filmov Vojna zvezd: močno sem si zaželel igranja neke igre, ki bi se dogajala znotraj istega univerzuma, a vendar pri temu nisem imel sreče. Resda lahko na Steamu najdem realnočasovno strategijo Dune: Spice Wars, a to ni ravno tisto, kar sem imel v mislih, saj sem želel razviti svojega Fremana, ki bi ga nato postopoma razvijal, dokler naposled ta ne bi bil dovolj pogumen, da se lahko spravi v jezdenje peščenih črvov.

Vsaj nekaj od teh fantazij mi bo omogočila igra Dune: Awakening, ki jo bo spočel razvijalec Funcom in tako kot večina njihovih iger bo tudi tole nekakšen MMO. Sam bi sicer preferiral enoigralsko izkušnjo, vendar pa je Awakening videti obetajoče v prvem igralnem napovedniku in obljublja tako zanimive igralne izkušnje, da me zna prepričati v namakanja palca znotraj večigralskih voda.

Potovanje našega lika bomo začeli sredi krute puščave Arrakisa in na začetku bo naš ubožec povsem izgubljen, sčasoma pa ga bomo lahko začeli nadgrajevati in kmalu bomo dobili opcijo izbire strani, saj bo politika pomemben del izkušnje in tako se bomo lahko zavezali k hiši Atreides ali pa zlobnim Harkonnenom. To bo tudi povod za PvP boje, čeprav nas bo dosti nevarnosti čakalo znotraj puščave, tako da bo vzdušno opravljanje PvE nalog, ki jih sestavljajo pobijanje sovražnega živelja, opravljanje raznoraznih misij in izogibanje peščenim črvom.

Ogromni deževniki bodo nesmrtni, zaradi česar se jih bo pametno izogibati, tu pa nam bo prav prišla uporaba “thumperjev”, ki jih bodo zamotili ravno toliko, da jim bomo lahko pobegnili na vrhu motornih sani ali pa bomo skočili na krov bolj varnega ornihopterja.

Velik del izkušnje bodo tudi preživetvene mehanike, saj je peščeni planet zelo skop s surovinami, te pa boste krvavo potrebovali za preživetje in kovačenje nadgradenj. Voda bo tista, ki je nikoli ne bo dovolj, zato bomo lahko v kritičnih situacijah lahko izsušili mrtva trupla sovražnikov, kar nam bo dalo ravno dovolj rezerve, da odkrijemo kakšen bolj konkreten vir tekočega bogastva.

Dune: Awakening je zaenkrat videti odlično, a Funcom zanj še nima datuma izida. Ko ta MMO izkušnja enkrat izide jo bomo lahko zagnali preko PC-ja, na voljo pa bo tudi na konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime