Bo Xbox nocoj res napovedal predelavo trilogije iger STALKER za konzole?

Legendarna serija iger STALKER se je rodila še v tistih časih, ko so bili izidi iger mestoma strogo razdeljeni na tiste, ki so izšli samo na konzolah, nekaj pa je bilo tudi takšnih, ki smo jih našli zgolj na PC-jih. Sem notri se je uvrstila trojica iger STALKER, ki smo jo na računalnikih preigravali v časih konzol PlayStation 3 in Xbox 360, razvijalec GSC Game World pa je bil očitno takrat mnenja, da je bilo drobovje teh prešibko za kakšno predelavo, pri kasnejši generaciji pa je studio padel že v takšne finančne težave, da je bil praktično že tik pred prepadom.

Časi so se od takrat korenito spremenili in prihajajoči Stalker 2: Heart of Chornobyl bo že ob izidu na voljo na PC-ju in konzoli Xbox Series X, hkrati pa bo vključen znotraj ponudbe Game Pass. Zdaj pa so se pojavile konkretne govorice, da bomo kmalu ugledali tudi predelavo originalnih treh iger in sicer za prejšnjo in aktualno generacijo konzol.

Na nekaterih japonskih trgovinah kot so Neowing, Biccamera in Rakuten Books so se pojavili zapisi glede prednaročila igre STALKER: Legends of the Zone Trilogy, ta pa v sebi vsebuje predelave iger Shadow of Chernobyl, Clear Sky in Call of Pripyat. Vsi trije zapisi so za verzijo igre na konzoli PlayStation 4, a skoraj zagotovo bo paket na voljo tudi na konzoli Xbox One in aktualni generaciji, kjer bo zadevo najbrž možno poganjati pri višjih sličicah na sekundo in boljši ločljivosti. Trgovina Rakuten Books ob zapisu vsebuje tudi nekaj sličic, vendar pa so te videti identično obstoječi PC verziji in kakšne razlike glede uporabniškega vmesnika niso vidne.

Trilogija predelav STALKER: Legends of the Zone Trilogy naj bi izšla že 27. junija in to po ceni okoli 40 €. Stvar je videti praktično potrjena in stavimo, da bo uradno najavljena že nocoj. Microsoft namreč ob 19.00 pripravlja 30-minutno predstavitev iger svojih partnerjev in med njimi se bo zagotovo znašel tudi GSC Game World. Prenos v živo boste lahko spremljali preko zgornjega okenca, na voljo pa bo tudi preko Twitcha.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime