Ghost of Tsushima končno uradno najavljen za PC

Nekaj dni nazaj so se pojavile govorice, da se bo Sony, zaradi bolj ubogega urnika v 2024, vendarle opogumil in najavil predelavo igre, ki smo jo pričakovali vsaj kakšno leto ali dve nazaj, dobili pa jo bomo v 2024. Gre za odprtosvetni Ghost of Tsushima, ki ga je razvijalec Sucker Punch spočel leta 2020 in to je bila ena tistih iger, ki je med prvimi pokazala resnično moč konzole PlayStation 5.

Zdaj stvar tudi uradno prihaja na PC in s sabo prinaša vrsto impresivnih nadgradenj, ki jih bo vesel vsak pravoveren PC-jaš. Sony je na svojem blogu zapisal, da bo računalniška verzija vsebovala cel kup grafičnih nastavitev, podporo za raznorazne ločljivosti in razmerje stranic 21:9, 32:9 in 48:9, za povrh pa bo poskrbljeno za preračunavanje slik preko tehnologij DLSS 3, XeSS in FSR 3 – slednje podpore bodo še posebej veseli lastniki prenosnega Steam Decka.

Za selitev bo poskrbel studio Nixxes, ki je specializiran za PC predelave in se je pri tej nalogi že večkrat dobro odrezal. Podpora za miške in tipkovnice je logična, a Ghost of Tsushima na PC-ju bo držal tudi podporo za kontroler DualSense, ki ga najdemo na konzoli PlayStation 5, kar pomeni, da bomo vse tisto verno tresenje lahko začutili tudi preko računalnika.

Gre za predelavo Director’s Cut inačice igre, tako da bomo poleg osnovne kampanje našega junaka Jina preselili tudi na otok Iki Island, ločen večigralski del Legends pa bo ravno tako vključen v paket, zaradi česar bo njegova igralna baza zagotovo pridobila lepo število novih igralcev.

Ghost of Tsushima: Director’s Cut na PC prihaja 16. maja in bo zase zahteval 59,99 €. Prednaročilo lahko izpolnite na Steamu ali trgovine Epic Games Store, to pa vam bo v igri prineslo nekaj manjših dobrot v obliki dodatne preobleke in posebnega konja, ki ga lahko preigravate med preigravanjem New Game+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime