Serija Black Mirror bo v novi sezoni vsebovala nadaljevanje epizode USS Callister

Serija Black Mirror je imela morda najbolj pogumno pilotno epizodo v zgodovini televizije, saj nihče ni pričakoval, da bo neka povsem neznana zadeva za svojo uvod spočela zgodbo, kjer neznanci prisilijo politika, da v prenosu v živo na nacionalni televiziji seksa s prašičem. Vendar pa je imel ustvarjalec Charlie Brooker neko svojo vizijo in to je uspešno speljal do te mere, da se je ime Black Mirror zapisalo v zgodovino kot ena od najbolj unikatnih serij, kjer ti vsaka epizoda še dolgo ostane v spominu.

Black Mirror je bil sprva delan pod britanskim nadzorom in med tem časom so na površje zlezle nekatere od najbolj genialnih epizod, nakar je pravice kupil Netflix in mnogi so mnenja, da od takrat serija preprosto ni več ista. Osebno se sicer strinjam, da je bila 5. sezona precej slaba, a mnogi pozabljajo, da je Netflix pravice kupil že leta 2015 in tako so pod njegovim nadzorom nastale epizode od 3. sezone dalje in ravno takrat je bilo spočetih nekaj najboljših delov.

Black Miror še ne bo šel kmalu v pokoj, saj je Netflix na dogodku “Next on Netflix” izdal kratki dražilnik, ta pa napove 7. sezono še vedno priljubljene serije, ki bo izšla enkrat v 2025. Pol minute dolgi video je v bistvu sestavljen samo iz logotipov, a objavo na X-u spremlja napis, da nas čaka 6 epizod, ena od njih pa je morda že malce poznana. V videu lahko vidimo prikaz logotipa, ki je vzet iz epizode USS Callister, ki smo jo videli v 4. sezoni, iz česar lahko sklepamo, da bomo uvideli prvo nadaljevanje zgodbe znotraj univerzuma Black Mirror.

Vse epizode so bile namreč do sedaj samostojne in samo občasno so pozorni gledalci zagledali kakšno ohlapno povezavo med ločenimi epizodami, tako da je tole kar konkretna prelomnica znotraj te serije. In Netflix si je za ta eksperiment vsekakor izbral dobro epizodo, saj je USS Callister med gledalci še danes priljubljena, dogajanje pa se vrti okoli kapitana Robert Daly in njegove posadke, ki se v slogu serije Zvezdne steze spusti skozi pogumne vesoljske avanture. A novi rekrut te skupine kmalu spozna, da pri vsakdanjem delovanju Callisterja nekaj ne štima, stvari pa kmalu postanejo tako nore, da je pod vprašaj postavljena sama percepcija realnosti.

Nova sezona bo tako prinesla nadaljevanje te unikatne štorije, ostalih 5 epizod pa naj bi sledilo stari navadi povsem originalnih epizod.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime