Serija Star Wars: The Acolyte dobila prvi napovednik

Franšiza Vojna zvezd se te dni nahaja v škripcih. No, v bistvu so zadeve začele škripati že leta 2015, ko se je režiser J. J. Abrams podpisal pod začetek nove trilogije filmov, ki so bile podpovprečne, te dni pa sploh ne vemo, kdaj namerava iziti kakšen nov visokoproračunski film.

*Posodobitev: napovednik je zdaj na voljo za ogled spodaj:

Disney je sicer nekaj rešitve našel v serijah Mandalorian in Andor, a med oboževalci že dolgo vlada mnenje, da bi se celotna franšiza enkrat že morala premakniti iz osredotočenosti na Skywalkerja in predstaviti neko drugo zgodbo. Vojna zvezd ima namreč tisoče let neizkoriščene zgodovine, ki jo je na samosvoj način predstavila serija iger Knights of the Old Republic in Disney je te želje zdaj končno uslišal in jih bo poskušal predstaviti preko nove serije The Acolyte.

Ta nas bo vrnila v preteklost, a ne do dobe Old Republic, ampak v obdobje High Republic. Ta era se je dogajala nekje 100 let pred tistimi dogodki, ki smo jih ugledali v Vojna zvezd: Epizoda I – Grozeča prikazen, tako da bomo gledali povsem sveže like in dogajanje. V High Republic so bili Jediji na vrhuncu svoje moči, a po kotičkih so se že začeli rojevati zametki temačne plesni zlobne strani Sile.

Glede zgodbe ne vemo ničesar konkretnega razen kratkega opisa: spoštovani Jedi Master, ki ga bo igral Lee Jung-jae, se poda na sled nevarni bojevnici iz njegove preteklosti, ki jo bo odigrala Amandla Stenberg. Preiskava nato Jedija pripelje do rezultatov, ki jih ni pričakoval, saj je tudi v tej eri v ozadju že deloval začetek Imperija.

Star Wars: The Acolyte je včeraj pokazal prvi uradni poster in treba je reči, da je stvar presneto dobro zamišljena, saj gledamo v žaromeč, ki ima namesto svetlega žarka zgolj sledi krvi. Nam morda to namiguje, da bo tole bolj odrasla zadeva in da znamo celo ugledati nekaj pretakanja krvi? Serijo ustvarja Leslye Headland, ki se je pred tem podpisala pod Netlixovo serijo Russian Doll, Leslye pa je lani The Acolyte opisala za mešanico filmov Frozen in Ubila bom Billa.

The Acolyte bo danes, ob zdaj še neznani uri, prejel prvi uradni napovednik, premiero pa bomo na pretočnem servisu Disney+ ugledali 4. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime