Franšiza The Callisto Protocol še ni mrtva in dobiva ločen roguelike naslov

Igro The Callisto Protocol sem leta 2022 označil za svoje največje razočaranje tistega leta in to upravičeno. Ta preživetvena grozljivka je imela namreč za sabo postavljen neizmeren talent, saj je na njej delal Glen Schofield, ki ima impresiven življenjepis, saj je pred tem služil kot šef serije Dead Space. Za svojo novo igro je pridobil pozornost založnika Kraftona in vse je bilo nared za izdelavo nove grozljive mojstrovine, ki pa enostavno ni dostavila tistega, kar smo igralci želeli. Prodaja je bila slaba, Glen Schofield je zapustil razvijalca Striking Distance Studios, tega pa so nato prizadela še odpuščanja.

Vendar pa Striking Distance Studios še ni rekel zadnje in včeraj so presenetljivo najavili povsem nov naslov imenovan Project Birdseye, ki se dogaja znotraj štorijalnega izročila igre The Callisto Protocol.

Navdušenci originala ste že nad dejstvom, da franšiza ni povsem mrtva, zagotovo navdušeni, a treba se je zavedati, da je Project Birdseye kot pa original iz katerega se napaja. Tole je barvita, od zgoraj gledana roguelike pretepačina/streljačina in je na prvi pogled videti kot neka različica igre Hi-Fi Rush. Akcija je videti bliskovito hitra, med posameznimi odpravami bomo lahko tudi nadgrajevali veščine in orožja, poznavalci originala pa boste med pošastmi opazili marsikakšnega znanca, ki ste ga prej v tretjeosebni maniri preganjali skozi zaporniško kolonijo Callisto lune.

Razvijalec v napovedniku ni izdal nobenega datuma izida, a sumimo, da zna zadeva iziti še enkrat letos. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da je Project Birdseye samo eden od dveh iger na katerih trenutno dela Striking Distance Studios – drugi naslov je visokoproračunska zadeva, ki naj bi bila, vsaj tako pravijo govorice, delan na pogonu Unreal Engine 5. V napovedniku je tudi imensko omenjen The Callisto Protocol 2 in čeprav se prvi del ni dobro prodal, zna Project Birdseye pomeniti to, da bo morda originalna igra vseeno dobila 2. poglavje, ki bi znalo popraviti vse zamere predhodnika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime