World of Warcraft zdaj vsebuje ločeno battle royale preizkušnjo

Kako popestriti MMO, ki igralce zabava že več kot 20 desetletji, a se zdaj, kljub neprestanemu dodajanju nove vsebine, čuti že kar malce utrujeno? S tem vprašanjem se že dolgo ukvarja razvijalec Blizzard, ki je v zadnjih letih šel čez nekaj korenitih sprememb, zdaj pa se je končno nekako ustalil in se nahaja pod povsem novim lastnikom Microsoftom.

Ti pretresi so bili tako siloviti, da so zahtevali preklic obetavne preživetvene igre, ki je bila interno deležna same hvale, vendar pa očitno Activision in Microsoft v njej nista videla dovolj potenciala za resen dobiček, zato se je moral Blizzard osredotočiti na stvari, ki jih dela že dolgo: novi dodatki za World of Warcraft in prvo razširitev za Diablo 4. Samo še čakamo najavo Starcrafta 3 in pred nami bo skoraj starošolski Blizzard, le da se v njegovih pisarnah nahajajo povsem drugi ljudje.

Je pa razvijalec vseeno dobil nekaj svobode za ustvarjanje unikatne vsebine, ki jo lahko že zdaj preizkusimo znotraj igre World of Warcraft. Imenuje se Plunderstorm, gre pa za povsem nov igralni način, ki je v bistvu battle royale preizkušnja s 60 naenkrat sodelujočimi igralci.

Do gusarsko obarvanega Plunderstorma dostopamo preko World of Warcraft menija in za igranje moramo ustvariti povsem svežega junaka. S tem se nato sami ali pa v navezi s še enim prijateljem spustimo na bojišče Arathi Highlands, tam pa nabiramo nove veščine, orožja in nadgradnje, ki jih nato prožimo na nekako enak način kot v polni World of Warcraft izkušnji, le da so tule naše glavne tarče nasprotni igralci. Plunderstorm ponuja hitre obračune, kjer posamezna runda časovno meri največ 15 minut, cilj pa je enak kot v drugih battle royale igrah – ostati zadnji preživeli na mapi.

Gre za zabavno obstransko preizkušnjo, ki pa je samo začasna in Blizzard pravi, da bo Plunderstorm na voljo za igranje samo nekaj tednov. Uspešno igranje vam prisluži raznorazne nagrade kot so novi mounti, te pa nato lahko aktiviramo v moderni različici World of Warcarfta ali pa njegovi Classic veji.

Plunderstorm je sicer resda ločena World of Warcraft izkušnja, ki pa ni brezplačna, saj boste za igranje vseeno potrebovali naročnino za osnovno igro.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime