Zdaj si lahko ogledate 2 minuti premierne epizode serije Fallout

Samo še nekaj tednov nas loči od premiere serije Fallout, ki se bo vsebinsko napajala iz dolgoletne igričarske franšize in bo spočeta za pretočni servis Prime Video. Promocija je zdaj v polnem zagonu in v zadnjem mesecu smo slišali kar nekaj zanimivosti: šef Bethesde, Todd Howard, je izjavil, da so scenaristi najprej v 1. sezono želeli vriniti nekaj idej, ki pa so bile nato odstranjene, saj jih Todd hrani za Fallout 5, Amazon pa je naknadno izjavil, da bodo vse epizode izšle že na dan premiere.

Zdaj smo dobili tudi prvi 2-minutni vpogled, ki je vzet naravnost iz prve epizode serije. V njej vidimo sveže obujeno nekdanjo prebivalko podzemnega Vaulta z imenom Lucy (Ella Purnell), ki se pogumno sooči z zunanjim svetom in že ob prvih korakih ji postane jasno, da postapokaliptični svet ni preveč prijazen do novincev. Lucy vkoraka ravno v sredo napetega soočenja, kjer neznani Ghoul, ki ga igra Walton Goggins, na tla spravi dva neznana starejša prebivalca. Lucy se mu zoperstavi in mu postavi ultimat, a njen pihalnik niti približno ni pripravljen na izzive zunanjega sveta. Še preden ji Ghoul odpihne glavo se iz nikjer pojavi pripadnik bratovščine Brotherhood of Steel, ki se Lucy postavi v bran in tu nekje se, ob mastni kletvici Ghoula, scena zaključi.

Video je sicer resda kratek, a iz njega lahko izvlečemo kar nekaj primerjav z igrami. Lucy je videti kot nedolžni pravičnež, ki so ji v podzemnem bunkerju od rojstva naprej spirali možgane s propagando, da se da vse težave rešiti z besedami in pogumom. Lepo je tudi videti njen zaljubljen pogled v pripadnika Brotherhood of Steela, ki se pojavi kot njen odrešitelj, čeprav sumimo, da jo bo že naslednji kader soočil z realnostjo, ki smo jo pri teh vojakih spoznali skozi igre: ti oklepljeni vitezi so resda prijazni, a samo takrat, ko se v popolnosti strinjaš z njihovo vizijo, saj se drugače hitro znajdeš pod njihovim škornjem.

Osebno se serije še vedno veselim, čeprav bom priznal, da me napovedniki in zgornji dvominutni video niso do konca prepričali. Za Ghoula sem denimo pričakoval malce manj plastično masko, prihod viteza Brotherhood of Steel pa me prav tako ni odpihnil, saj je boleče očitno, da visi na vrveh. Prav tako bi bil njegov prihod bolj udaren: veliko bi k vtisu pripomogel tisti prvi pristanek, kjer bi se pod njegovimi nogami močno upognila streha avtobusa.

Končno sodbo bomo podali 11. aprila, ko vseh 8 epizod prispe na Prime Video.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime