Kultni RPG Alpha Protocol obnovljen in zopet na voljo za nakup

Razvijalec Obsidian Entertainment je na začetku svoje poti vedno veljal za tisti studio, ki je delal nadaljevanja bolj prepoznavnih razvijalcev. Leta 2004 so se podpisali pod Knights of the Old Republic 2, ki je bil narejen po originalu iz strani Biowara, v 2006 pa se je enaka zgodba ponovila v primeru igre Neverwinter Nights. Leta 2010 so se prvič lotili izdaje povsem svojega naslova, ki ni bil spočet po tuji licenci in ta igra se je imenovala Alpha Protocol.

Zadeva ob rojstvu ni požela prevelike slave, saj so jo pestili tipični problemi tega razvijalca: slaba optimizacija in bolj boga uravnoteženost. A kot vse druge njihove igre je imela tudi ta svoje zelo izrazite pluse, saj v žanru RPG-jev bolj malokrat naletimo na izkušnjo, ki se bavi z vohunsko zgodbo tipa James Bond, skozi igranje pa smo se lahko spustili v vlogi treh različnih igralnih razredov in med opravljanjem misij sprejemali težke odločitve.

Te so takrat resnično vplivale na nadaljnji potek dogodkov in to tako močno, da si se moral skozi kampanjo sprehoditi vsaj dvakrat, da si lahko ugledal vse tiste glavne zasuke zgodbe, ki so nastali kot posledica naših odločitev.

Kljub tem kvalitetam prodaja ni bila preveč dobra, zato založnik Sega ni nikoli odobril nadaljevanja, nakar je leta 2019 povsem umaknil iz prodaje, saj so potekle licenčne pravice do glasbe, ki se jih založniku ni dalo obnoviti.

Vendar pa se je zdaj Alpha Protocol zopet vrnil in to po zaslugi trgovine GOG, ki se je leta 2022 zavezala, da se vrne k svojim koreninam obujanju igričarskih klasik, saj je založnik in lastnik CD Projekt RED spoznal, da so s pehanjem za najnovejšimi igrami preveč zašli iz svoje originalne začrtane poti. In Alpha Protocol je ravno takšen projekt, ki bi si ga želeli v prenovljeni obliki tržiti preko svoje trgovine, za tole prenovo pa so potrebovali nekje pol leta.

Alpha Protocol sicer ne vsebuje kakšne nove grafike ali pa kakšnega novega osvetljevanja, saj je tole striktno obnova že vzpostavljene kode, ki zdaj lahko deluje na sodobnih operacijskih sistemih in se manj ruši. Prav tako je bila dodana podpora za igralne ploščke in dosežke, po novem pa je podprto tudi shranjevanje v oblaku.

Ta prenovljena klasika je trenutno na voljo samo preko GOG-a in zase zahteva 19,99 €, a je trenutno znižana na 17,99 €, ta manjši popust pa se izteče 3. aprila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime