Dvojec Jay in Silent Bob dobivata svojo lastno igro

Današnjim najstnikom se najbrž niti približno ne sanja, kdo sta Jay in Silent Bob in zakaj njuni imeni vedno pišemo skupaj. A bili sta to pomembni osebi devetdesetih, ki sta nas zabavali tudi od leta 2000 naprej. Dvojec se je prvič pojavil v filmu Clerks in to v stranskih vlogah dveh postopačev, ki sta se zadrževala pred lokalno trgovino, tam prekupčevala z marihuano in malce ponagajala tistemu, ki je trenutno delal za šalterjem. Gostobesedni Jay in nemi Silent Bob sta se gledalcem hitro priljubila, zato smo ju videli še v kupu drugih filmov.

Pojavila sta se v filmu Dogma, leta 2001 pa prejela svoj lastni film Jay and Silent Bob Strike Back, nakar sta skočila še v Clerks 2 in se nato leta 2019 zopet izborila za svoj film Jay and Silent Bob Reboot, nazadnje pa smo ju ugledali leta 2022, ko je rodil film Clerks 3.

Vlogi sta od začetkov igrala Jason Mewes in Kevin Smith, ki bosta zdaj svoje glasilke posodila tudi za igro Jay and Silent Bob: Chronic Blunt Punch. Gre za pretepačino žanra “beat ’em up” in če ste se kdaj preizkusili v igri tipa Streets of Rage, potem veste za kakšno zvrst gre. Jayja in Silent Boba bomo nadzorovali iz strani gledanega pogleda, pretepali pa bomo manjše in večje nasprotnike, kjer bodo običajne sovražnike predstavljali mladi, ki neprestano gledajo v telefone in zombijevsko napredujejo proti nam.

Igra Jay and Silent Bob: Chronic Blunt Punch ima preprost igralni recept, a ima za sabo nenavadno dolgo pot razvoja, saj je bila najprej spočeta uspešna Fig kampanja in to davnega leta 2016. Leta 2020 smo dobili nov napovednik in obljubljanje izida v 2021, a to se ni zgodilo, zdaj pa nam svež video napoveduje končni izid igre enkrat v 2024.

Zanimivo je, da tole ni prva igra tega dvojca, ki je v žanr pretepačin skočil že leta 2020 in to v igri Mall Brawl. Je pa Chronic Blunt Punch videti kot projekt, ki je imel veliko več proračuna, čeprav to vseeno ne opravičuje kar 8-letno razvojno pot.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime