Sony baje zaustavil proizvodnjo očal PS VR2

Naše testiranje novih Sonyjevih VR očal PS VR2 smo dobro leto nazaj zapustili z mešanimi občutki, saj je podjetje v svoj nov izdelek resda vdelalo kvalitetne OLED prikazovalnike, ki so za povrh zmožni še naprednega tresenja in slediti premikanju vaših oči, a v udobje uporabnika ni bilo vloženega preveč truda, manjkale pa so tudi igre, ki bi bile specifično ustvarjene za to napravo.

Leto kasneje se situacija bistveno ni spremenila, saj Sony ni najavil nobene res velike igre, ki bi jo ustvarjal eden od njihovih lastnih studiev. Horizon Call of the Mountain tako ostaja edina večja ekskluziva, pojavljati pa so se začeli namigi, da morda Sony razmišlja o zgodnji upokojitvi te naprave.

Sony je sicer šest tednov po izidu najavil, da je v obtok šlo 600k kosov očal, od takrat pa o prodajnih številkah molči, čeprav lahko predvidevamo, da so v enem letu prodali vsaj milijon očal. A očitno je podjetje od PS VR2 zahtevalo veliko več: Eric Lempel, vodja globalnega poslovanja za SIE, je v intervjuju za Financal Times priznal, da je pričakoval večjo zahtevo igralcev po VR zabavi in da je PS VR 2 trenutno dokaj zahtevna kategorija njihovega biznisa.

Bloomberg zdaj poroča, da naj bi Sony povsem zaustavil proizvodnjo očal PS VR2, saj naj bi se do sedaj nabrala prevelika zaloga teh izdelkov, zaradi česar morajo najprej razmisliti, kako bi se znebili vseh teh kopij, ki nabirajo prah v skladiščih. Stvar ni poceni: pri nas se prodaja za 600 €, ob to pa morate prišteti še dejstvo, da za igranje nujno potrebujete tudi konzolo PlayStation 5, ki se vrti okoli cene 500 €. Novoprišlek mora tako odšteti dobrega jurja, ob tem pa bo dobil samo eno večjo ekskluzivo in kupček predelav in iger, ki so naknadno dobile podporo za VR: sem notri lahko prištejemo igri Resident Evil 4 in Village ter dirkačino Gran Turismo 7.

Vprašanje zdaj ostaja, ali bo tole samo začasna zaustavitev proizvodnje ali pa traja. Sony je sicer nazadnje napovedal podporo očal za PC, kar bi zagotovo odprlo trg za novo VR občinstvo, vendar pa datumsko ta prehod ni bil opredeljen, ob tem pa ni bila najavljena nobena večja ekskluziva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime